Толку-що стартираха преговорите за съставяне на кабинет с първия мандат.

...
Толку-що стартираха преговорите за съставяне на кабинет с първия мандат.
Коментари Харесай

Габровски започна преговорите - краят е предизвестен

Толку-що стартираха договарянията за сформиране на кабинет с първия мандат. Кандидатът на ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски ще се срещне с Българска социалистическа партия и “Демократична България ”. Двете партии към този момент са дали поръчки, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ. 

Габровски ще се срещне и с “Български напредък ”, които остават отворени за разговор. 

От " Продължаваме промяната " предложиха на Николай Габровски да се концентрира върху партиите, които биха му обезпечили поддръжка за възможен кабинет. От " Възраждане " пък обявиха, че няма да вземат участие в договаряния. 

Въпреки това срещите с тези три партии са планувани за петък, 9-ти декември. 

Кандидатурата на Габровски стана ясна в понеделник, когато президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. 

" За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания България да има държавно управление ", уточни Габровски и прикани за разговор и загърбване на политическите разлики. 

Ако ГЕРБ не успее да излъчи държавно управление, мандатът ще бъде върнат несбъднат и ще бъде връчен на втората по величина партия в това Народно заседание - “Продължаваме Промяната ”. От там обаче показаха, че е малко евентуално да предложат кабинет. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР