Толкова сме заети в живота, че понякога забравяме за нашите

...
Толкова сме заети в живота, че понякога забравяме за нашите
Коментари Харесай

Когато синът му се ядосал, старият баща извадил своя дневник. Написаното там разплакало сина

Толкова сме заети в живота, че от време на време забравяме за нашите родители. Нека тази история ви бъде като увещание да посетите майка си и татко си. 

80-годишен мъж седял на дивана дружно със своя 45-годишен наследник. Внезапно на прозореца им се появила гарга.

Бащата попитал сина си: „ Какво е това? “, синът дал отговор: „ Това е гарга “. След няколко минути бащата попитал сина си за повторно: „ Какво е това? “ Синът споделил: „ Татко, преди малко ти отговорих, че е гарга “.

След малко старецът попитал още веднъж: „ Какво е това? “. Синът, леко подразнен, отвърнал: „ Това е гарга, гарга е “.

След малко време бащата отново задал същия въпрос.

Този път синът извикал: „ Защо продължаваш да ми задаваш еднакъв въпрос. Няколко пъти ти споделих, че е гарга. Не можеш ли да го схванеш? “

Бащат отишъл до стаята си и се върнал с дневник, който водел от момента на раждането на сина му. Отворил го и помолил сина си да му прочете една страница. Там били написани следните мемоари:

„ Днес дребният ми тригодишен наследник седеше с мен на дивана, когато една гарга кацна на прозореца. Той ме попита 23 пъти какво е това. И аз му отговорих също толкоз пъти, че това беше гарга. Прегръщах го с обич всякога, когато ми задаваше еднакъв въпрос. Изообщо не усещах неспокойствие, а единствено обвързаност към моето почтено дете “.

Когато вашите родители остареят, не ги отхвърляйте. Бъдете положителни и деликатни към тях. Помнете, че те са се грижели за вас от момента на раждането ви. Сега е ваш ред да се грижите за тях.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР