Токсичният коктейл от застаряващо население и намаляваща раждаемост в цяла

...
Токсичният коктейл от застаряващо население и намаляваща раждаемост в цяла
Коментари Харесай

Европейските държави, които ще ви платят, за да имате бебе

Токсичният коктейл от застаряващо население и намаляваща раждаемост в цяла Европа към този момент слага под въпрос устойчивостта на системите за обществена сигурност.

Средният коефициент на плодовитост в Европейски Съюз, който е 1.50 живородени на жена през 2020 година, е надалеч под равнището на заменяне от към 2.1 живородени на жена, належащо за обезпечаване на устойчиво население като цяло при липса на миграция.

Европейските страни измислиха разнообразни тактики за поощряване на дамите да имат повече деца. Един от най-разпространените е да се даде на фамилиите " бонус за бебе " - парична премия за всяко дете, което имат.

Обединеното кралство предлага разнообразни преимущества за поощряване на двойките да имат деца. Детските надбавки да вземем за пример обезпечават €24.87 на седмица за първо дете и €16.48 на седмица за всички деца по-късно.

Гражданите могат също по този начин да потърсят помощ за майчинство Sure Start, еднократно заплащане от 571 евро за подкрепяне на разноските за раждане на дете. Родителите или настойниците могат също да изискат данъчни заеми и повсеместен заем, преимущество, което им разрешава да изискат назад до 85 % от разноските за грижи за деца.

Финландия е известна като една от най-щедрите страни в това отношение. Между 2012 и 2022 година една от най-малките общини в страната, Лестиярви, стана известна с отпущането на 10 000 евро за всяко новородено в обезверен апел за стимулиране на раждаемостта в града.

Местният кмет Марку Вехкаоджа сподели пред , че схемата е завършила предходната година, защото доста от фамилиите, получаващи финансовата помощ, са осребрявали парите и по-късно са се местили другаде.

В Унгария крайнодесният министър председател на страната Виктор Орбан дефинира клиниките за неплодородие като обекти от " национално стратегическо значение ".

Младите фамилни двойки в Унгария могат да изискат от банката заем до 10 милиона форинта (около 30 000 евро) и да спрат да заплащат рента по него, в случай че имат дете в границите на пет години, като заемът им може да бъде напълно отписан, в случай че имат три деца. Междувременно дамите, които имат четири деца, са освободени от заплащане на налог върху приходите.

В Гърция бонус от 2000 евро се дава на всяка майка, която роди и обитава законно и непрекъснато в страната.

В Италия родителите могат да изискат помощ при раждане на дете до 192 евро на дете на месец, според от приходите на семейството.

В Испания законопроектът за Бюджета за 2023 година ще включва, наред с други ограничения, месечна помощ от 100 евро за майки с деца под тригодишна възраст.

Франция също е известна с обилните си разноски за фамилна политика, като към 4 % от брутния вътрешен артикул (БВП) се отделят за компенсации като заплатен наставнически отпуск, фамилни надбавки и субсидирани грижи за деца.

Страната предлага няколко типа поддръжка. В взаимозависимост от приходите си, семействата с три деца могат да получават до €594 на месец като фамилна помощ. Те също по този начин получават финансова помощ за възнаграждение на грижи за деца. Сумата, основана на годишните брутни приходи на родителите или самотните майки, може да доближи до 647 евро на месец.

Интересното е, че Франция също е първенец по раждаемост в Европа с 1,83 раждания на жена.

В България майките имат право на еднократна помощ при раждане на дете, без значение от приходите на фамилията, когато детето не е настанено за развъждане отвън фамилията. 

Размерът на помощта се дефинира годишно и се диференцира съгласно поредността на децата, родени от майката като за първо, второ и трето дете.При раждане на близнаци, един от които е второ дете на майката, помощта се изплаща за всяко дете близнак в размера за второ дете.

Размерът на еднократната помощ при раждане онлайн дете е, както следва: за първо дете - 250 лева.; за второ дете - 600 лева.; за трето дете - 300 лева.; за четвърто и всяко последващо дете - 200 лева. 

Размерът на данъчното облекчение за деца за 2022 година е според от броя им, като за едно ненавършило пълноправие дете е 6000 лева (сума за приемане до 600 лева, когато през годината са получени приходи, обложени с 10 на 100 налог ), за две - 12000 (сума за приемане до 1200 лева.), а за три и повече - 18000 лева (сума за приемане до 1800 лева.).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР