Токсичната работа трябва да се избягва на всяка цена, защото

...
Токсичната работа трябва да се избягва на всяка цена, защото
Коментари Харесай

Шест признака, че работното ви място е токсично

Токсичната работа би трябвало да се заобикаля непременно, тъй като колкото по-дълго сте в стресираща, подтискаща или експлоатираща работна просвета, толкоз е по-трудно да избягате от нея.

Токсичното работно място е това, което виждате като рискова зона, кара ви да спите по-малко, усещате се напрегнати, а това оказва въздействие и на психологичното ви здраве.

Ето за какво, в случай че настроението на новата ви работа не е наред, е значимо да се доверите на инстинктите си. Има доста червени флагчета, които ще забележите още в първия ден.

Ето някои от най-ранните признаци, за които би трябвало да внимавате:

Никой не си прави труда да ви посрещне или включи в работата

Когато сте нов, сътрудниците би трябвало да положат старания, с цел да ви накарат да се почувствате добре пристигнал. Ако се държат по този начин, като че ли не им пука за идването ви, това може да приказва за по-дълбоки проблеми в организацията.

Ако хората си споделят: „ Нямам време “ или демонстрират отвращение да ви оказват помощ да се научите или да ви показват, това може да е сигнален знак. Ако новите ви сътрудници не са приветливи, това може да няма нищо общо с вас персонално, а да е сигнал, че организацията не се харесва.



Свидетели сте на жестоко държание, което никой не стопира – даже шефът

Ако забележите през първия си ден, че е обикновено омаловажаване на сътрудници и клиенти по имейл или в диалози, това е неприятен знак. Ключовата разлика сред стресова и токсична среда е, че токсичната работа толерира неуважителното отношение към хората. Надали ще желаете да се задържате в такива среда.

Да бъдеш непряк наблюдаващ на неучтивостта има дълготрайни отрицателни последствия, тъй като неприятното държание е заразно. Поредица от опити демонстрира, че колкото повече хората виждат и са били обект на неучтивост по време на работа, толкоз по-вероятно е самите те да станат груби и враждебни.

Колегите са прекомерно нетърпеливи да клюкарстват за други сътрудници пред вас

Място, на което хората намерено насочат обвинявания към сътрудници, когато не са в чата или в стаята, е място, на което драмата в офиса е по-важна от свършената работа. Трябва да се махнете от тази токсична работа допустимо най-скоро.

Научавате, че никой не е останал повече от няколко месеца

В идеалния случай, в случай че има роля или екип с огромно текучество, мениджърът по наемане на личен състав ще ви обясни това в процеса на изявлението и ще изясни за какво е по този начин. Но ако разберете това сами, а не по време на изявлението, това е знак, че мениджърът целеустремено е скрил тази информация и има причина, която той не желае да разяснява.

Работата, за която сте интервюирали, е радикално друга в реалност

При добър развой на адаптиране вашият управител се среща с вас рано, с цел да можете да се запознаете с вашите отговорности. В токсична работна среда ще имате малко изясненост каква е вашата роля и може да се окаже, че вършите работа, за която не сте се канидатствали.

Внимавайте за всевъзможни крещящо разнообразни упования от тези, които сте разискали в процеса на изявлението, в това число всичко, обвързвано със заплатата, работното време, работните отговорности и вариантите за еластичност. Това също може да е признак на екип с непълен личен състав, който се нуждае от нови хора, които да заемат роля, за която може да не са готови.



Завършвате първия си ден, изпълнен със боязън за идващия

Има огромна разлика сред треперенето от неизвестността на първия ден и от боязън. Как се чувствате измежду хората, с които ще прекарате доста часове, не е нещо, което да игнорирате. Когато се съмнявате по отношение на нова работа, слушайте вътрешния си глас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР