Токио. Максималното ниво на заплаха, обявено в събота в Токио

...
Токио. Максималното ниво на заплаха, обявено в събота в Токио
Коментари Харесай

ТАСС: Отмениха максималното ниво на тревога в Токио заради тайфуна „Хагибис“

Токио. Максималното равнище на опасност, оповестено в събота в Токио поради тайфуна „ Хагибис “, беше анулирано от националното метеорологично бюро на страната, представено от TACC .
По този метод оптималното равнище на паника поради тайфуна, който сега се насочва към префектура Фукушима, остава годно за 10 префектури в централната и североизточната част на Япония. По-рано японските управляващи подредиха евакуация за всички 340 хиляди поданици на град Иваки в префектура Фукушима.
Междувременно огромно наводняване е обхванало най-големия и най-населен регион на Токио Сетагая заради разливането на река Тамагава. На места водата се доближаваше до жилищните здания.
Тайфунът " Хагибис " в събота стигна до основния японски остров Хоншу и, минавайки през Токио, се насочи на североизток. Очаква се до обяд в неделя да влезе в Тихия океан, където ще се трансформира в зона с ниско атмосферно налягане.
Според последните сведения минимум двама души са починали, а над 80 са ранени в следствие от прекосяването на тайфуна, което провокира цялостно прекъсване на железопътния и въздушния трафик, огромни спирания в електрозахранването и спирания в работата на телефонните и интернет линии. В централната част на страната са регистрирани голям брой свлачища.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР