Токът за бита няма да поскъпне след отпадане на мораториума,

...
Токът за бита няма да поскъпне след отпадане на мораториума,
Коментари Харесай

КЕВР: Токът за бита няма да поскъпне след мораториума

Токът за бита няма да нарастне след отпадане на мораториума, само че се чака нарастване на цените на топлоенергията и водата - това сподели ръководителят на енергийния регулатор Станислав Тодоров пред парламентарната енергийна комисия.

Думите му следват поредност от предричания - най-много от опозицията - че мораториумът ще усили цените след себе си. Това беше реален сюжет, само че държавното управление покри всички загуби на ЕРП-тата, които можеха да опитат в този момент да запълнят празнините си.

" Токът няма да се подвига. Има мощен напън за повдигане цената на топлоенергията и мощен напън за повдигане цената на ВиК услугите.

Доколко това ще е по този начин и дали ще стане от 1 април, Комисията ще реши. Съществува и опция това да се случи едновременно от 1 юли ", съобщи Тодоров.

Припомняме, че настояването на " Булгаргаз " за покачване на природния газ е с цели 60%. Решението е на КЕВР.

Тодоров акцентира, че през последната седмица се следи успоконие на " лудницата " по пазарите за природен газ и че даже може да бъде открит осезателен тренд за спад.

Разбира се, всичко зависи най-много от войната, която Русия води против Украйна. Според ръководителя на КЕВР, в случай че войната бъде прекъсната скоро, то натискът върху цените ще падне и до края на 2023 година ще забележим същите цени като през 2021 година

Ако " Газпром " продължава да бъде изолиран като дълготраен сътрудник, ще има покачване за година, само че по-късно утешение, акцентира още той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР