Тодор Батков заяви, че в Левски не бива да се

...
Тодор Батков заяви, че в Левски не бива да се
Коментари Харесай

Батков: Имаше си периоди, в които Левски зависеше от мениджърски интереси

Тодор Батков съобщи, че в Левски не трябва да се позволява разновидността за оповестяване на банкрут и последване ориста на ЦСКА. Ето какво сподели някогашният президент на " сините " в ефира на " Диема ":

" Стоилов би могъл да се оправи, само че това би могло да се случи, в случай че има финансова непоклатимост, която да разреши привличането на точните футболисти. Неговото първо идване беше огромен риск, оказахме му огромно доверие, само че имахме блестящи момчета от академията, осигуриха се футболисти, които изнесоха всички тези златни момчета - Ричард, Бардон, Томашич и така нататък Мъри остава надарен треньор при финансова непоклатимост, ясни правила и доверие. Не имам вяра Славиша Стоянович да води играчите. Освен Вашчук нямам доверие да е довел някой от другите.

Имаше си интервали, в които Левски зависеше от мениджърски ползи. Аз персонално не съм водил персонално състезател на " Герена ". Гонил съм, да. Помня един сърбин бяха довели, играеше бек... Това момче просто си седеше. Мале, до момента в който го навия, най-сетне подписа. Оптималният вид е 21 полеви играчи с трима вратари, от които единият е младеж. Сега има 39 играчи. Това приказва за изпускане на контрола.

Наско Сираков още веднъж на " Герена "? Трудно ми е да кажа. Не желая да встъпвам в тази тематика. Той е най-успелият шеф на Левски. Ако му се даде цялостна власт, за какво не? Стига да му се занимава. Аз нямам доверие, че е по този начин. Събличането на Петев? Това беше обща концепция на мен и на Наско. Не събличането, сделката с треньора. Събличането... Тогава пътувах до Хонконг по работа. Изпуснах огромен клиент. Видяхме се същия ден в 11 часа в хотела при разклона за летището. Разбрахме се с Петев в 15 часа да бъде показан. Аз питах три пъти Наско дали е приказвал с почитателите. Той ми сподели: " Да, умерено, приказвал съм ". Докато пътувам, ми звъни ваш сътрудник: " Г-н Батков, елате да видите какво става, събличат го почитателите ". Ама по какъв начин ще го събличат?! Не беше режисирано, от нас - изрично. Едва ли и от фракциите. Става дума за спонтанна реакция, тъй като се бяха появили всякакви трудове от времето, когато Петев бил състезател и заявявал, че симпатизира на ЦСКА. Наско трябваше минимум да скочи и да каже: " Ама чакайте, какво вършиме? ". На негово място по този начин бих постъпил. Аз бих споделил, в случай че бях там, да се разправят с мен. Ние сме го довели работа да прави. Какво е това - събличай се, обличай се...

За Славиша Йоканович може би е и моя виновността, че го изпуснахме. Когато сложихме следващата калъфка в сбирката под моята власт, към този момент влязохме в някаква сюрреалност. Нали сме великият Левски, пък всяка година, даже всеки полусезон нещо се случваше. Ние го взехме с огромни упования. Не му потеглиха мачовете. Помня, че имаше един мач против Любимец, когато колкото да ги бихме. Имахме един договаряния с " Газпром " и не успяхме да бием Локомотив София, някакъв хикс, и полудях на летището. Изревах и звънях на Наско да му каже да си взема заплатите Йоканович. Може би сбъркахме.

Илиан Илиев? Там не мисля, че сбъркахме, при цялото ми почитание към него. Нещата бяха някак поравно поделени. Помните какъв взрив направи след него Ники Митов - успеха с Лудогорец. То си беше и малко шанс. Тогава обаче пристигна оня злощастен мач против Славия. Така е... Винаги съм харесвал Димитър Димитров, само че те в последния миг с Гонзо не съумяха да се схванат. Ходил съм на крайници поради него в Царско село. Имах достойнството да го уговоря. В сезона, когато направи дубъл, Чорни ми звънна да го махна, а Херо се разплака. После се бяхме разбрали, че идва, само че Херо направи някакво изказване, след това и Гонзо. И по този начин.

Левски да банкрутира като ЦСКА? Не желая и да го помислям. Не би трябвало да се случи. Основните отговорности са поради стадиона. Не желая да мисля за банкрут. Според мен няма да бъде позволено да се случи. Люпко в ЦСКА? За него това е специалност. Той несъмнено обича Левски, един път стана първенец. Три пъти ни е бил треньор и два пъти си отпътува. Това му е работата. Колко образци да даваме? Барса и Реал - там е титанична омразата, само че има и футболисти, и треньори, играли за двата тима.

Засега шампионата остава надпреварване с един кон. Като виждам какви футболисти взимат Лудогорец, и те са се върнали малко на земята. Взимат български футболисти за по-нормални пари. За Пламен Илиев какво да приказваме? Ние го открихме за футбола и го изпуснахме. Изпуснахме го два пъти - не е бил утвърден като младеж. Става дума за кастингите. А той си е левскарче. Аз си го припомням по какъв начин го видях за първи път - едно дребно русо момче. Едвам бихме с 1:0, а той направи 6-7 страшни спасявания, страхотни удари. Още в почивката споделих, че го желая на полусезона при нас. После разбирам, че два пъти е бил отхвърлян като младеж. Не имам вяра ЦСКА или Левски да спре превъзходството. Десподов е с единия крайник излязъл от клуба, в случай че и Мауридес продадат, по какъв начин ще им се опълчи ЦСКА? На " Герена " можем да създадем 1-2 мача положителни, само че няма кой да спре Лудогорец.

Почти несъмнено е, че в случай че през 2013-а бяхме станали първенци можеше и да няма Лудогорец Домусчиев беше отписал шампионата, потегли си гневен след загубата на " Герена ". Винаги сме се поздравявали. Наистина беше благополучен голът на Пелето за 1:0. Но и това го има във футбола - Фортуна те покрива. На него му върза петкратно повече два-три кръга по-късно.

Към почитателите: Обичайте Левски! Левски е най-обичаният тим, тъй като е имал поддръжка от последователите в най-тежките времена. Обичайте Левски, не му обръщайте тил. Клубът носи името на един от най-големите герои в българската история. Всичко ще се оправи. Заедно ще се радваме на доста триумфи ", сподели Батков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР