Точността на прогнозите за времето в Китай се е подобрила

...
Точността на прогнозите за времето в Китай се е подобрила
Коментари Харесай

Подобряването на метеорологичните прогнози в Китай помага за намаляване на щетите при бедствия

Точността на прогнозите за времето в Китай се е подобрила доста през последните пет години, което подсигурява навременното издаване на предизвестия за естествени бедствия, заяви Националният метеорологичен център във вторник, предава bulgarian.cri.cn.

Така да вземем за пример, точността при прогнозиране на пороен дъжд 24 часа авансово е повишена със 7% през 2014 г, което се приближава до най-хубавото равнище за света.

През юли, когато тайфунът Мария настъпваше към Източен Китай, центърът планува мястото и точното време на връхлитане на бедствието, което оказа помощ за понижаване на вредите от него.

Сюе Дзиендзюн, заместител шеф на центъра сподели, че качествата на Китай за следене на тайфуните са настигнали тези на развити страни като Съединени американски щати и Япония.

От 2001 г, центърът създава лична система за метеорологични прогнози, която може да даде изчерпателни планирани данни за тайфуните и вълните.

Според Сюе, поради подобряването на точността на прогнозите, е понижен и броят на жертвите при рискови климатични условия./bulgarian.cri.cn.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР