Точно век и половина ни делят от деня, в който

...
Точно век и половина ни делят от деня, в който
Коментари Харесай

Румен Радев: Само с разум можем да поведем страната си през изпитанията



Точно век и половина ни разделят от деня, в който Апостолът на българската независимост беше обесен. Почитта към Левски остана свята. Чистата и свята република е надалеч, само че братството нерядко се демонстрира.

Това сподели президентът Румен Радев на възпоменателната гала пред паметника на Васил Левски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Точно век и половина ни разделят от деня, в който Апостола на българската независимост бе обесен. За тези 150 години България претърпя доста - напредък, гнет, триумфи и крушения, само че почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха и епохите.

" С моята кончина не свършва пътят, който би трябвало да извървите ", споделя Дяконът. И ние вървим - падаме, ставаме, търсим посоката, само че не трябва да губим кураж. Чистата и свята република е надалеч, само че братството нерядко се появява.

Когато българите протегнахме ръка на потърпевшите в Турция и Сирия, ние бяхме почтени за братското кредо на Апостола. Да, стихиите на днешното време са опустошителни, те нас обръщат, само че ние имаме силите да ги надмогнем. Хиляди българи с почтен труд и почтено държание обръщат времето, съгласно великите думи на Левски. Правят го смирено, ден след ден.

Само с разсъдък и взаимност можем да преведем страната ни през пожара на войната и рецесиите. Да я спасим от тези, които търгуват с ползите и достолепието на страната ни. Само сплотени под трибагреника можем да съхраним България, която Дяконът и възрожденците възкресиха и ни завещаха, тъй като, както написа Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната буря. Вярвал го е в рабски години, то е правилно и през днешния ден.

Поклон пред паметта на Апостола! Да живее България! "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР