Точно тази вечер Apple представя новите iPhone и редица други

...
Точно тази вечер Apple представя новите iPhone и редица други
Коментари Харесай

През последните десет месеца са продадени над 60 милиона iPhone X

Точно довечера Apple показва новите iPhone и редица други мобилни устройства. Малко преди огромната презентация, аналитиците на Counterpoint разгласиха своя разбор на продажбите на iPhone.

Според аналитичната компания Counterpoint, през миналите от началото на продажбите на iPhone X 10 месеца, Apple е съумяла да продаде към 62 милиона от тези мобилни устройства. За съпоставяне, моделът iPhone 6 реализира същия резултат единствено за 6 месеца. За 10 месеца са продадени над 90 милиона iPhone 6.



Но в случай че погледнем финансовите резултати, с помощта на по-високата цена на iPhone X, приходът от продажбите на тези два телефона е съвсем еднакъв – към $62 милиарда.



Друг забавен миг е, че делът на продажбите на iPhone X е малко над 30%, по отношение на останалите модели, продадени през тези 10 месеца.



Counterpoint отбелязва, че повече от половината от всички продажби на iPhone X са осъществени в Съединени американски щати и Китай. Делът на продажбите на този смарт телефон в Индия е едвам 1%.

Друг забавен факт от статистиките на Counterpoint е, че за тези 10 месеца единствено iPhone X е спечелил на Apple повече пари, в сравнение с всички модели на огромните имена на пазара – Huawei, Oppo, vivo и Xiaomi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР