Точно седем чашки алкохол на седмица ни помагат да сме

...
Точно седем чашки алкохол на седмица ни помагат да сме
Коментари Харесай

Точно 7 чаши алкохол седмично, за да сме здрави

Точно седем чашки алкохол на седмица ни оказват помощ да сме здрави, съобщи Ройтерс, като се базира на резултатите на огромно изследване. Оказва се, че хората на междинна възраст, които изпиват това количество алкохол за седем дни, са с по-малък риск от сърдечна непълнота спрямо останалите.

Специалистите не пропущат да упоменат, че злоупотребата с какъвто и да е алкохол може да докара до разнообразни болести. Учени от Харвардското здравно учебно заведение в Бостън са създали разбор на проучване за заплахата от атеросклероза. В това изследване са взели участие хора сред 45 и 64 години, като общо доброволците са били повече от 14 хиляди.

Изследването е извършено през 1987 година, а резултатите демонстрират, че 61 на 100 от участниците са били въздържатели, 25 на 100 консумирали по седем чаши седмично. Три на 100 от проучването консумирали сред 14 и 21 чаши алкохол за седмица, а останалите три – даже повече от това количество.

Господата, които употребяват до 14 чашки алкохол на седмица, имат по-малък риск с 20 на 100 да заболеят от сърдечна непълнота спрямо тези, които въобще не близват алкохол. При дамите, които консумирали до седем чаши седмично, заплахата била с 16 на 100 по-малка.

 Здраве

Специалистите от Бостън изясняват, че е обикновено да има разлика при двата пола – главната причина за разликите са тежестта при мъжете и дамите, както и метаболизирането на алкохолните питиета.

Специалистите изясняват, че една чашка е друго количество за другите типове алкохол – за вино да вземем за пример това е 150 мл. Ако желаете да консумирате бира, това са 400 мл. от пенливата напитка. В случай че сте последователи на твърдия алкохол, една чашка е 44 мл., допълват още учените от Бостън.

И до момента в който някои хора избират да пият алкохола, за други е по-интересно да го колекционират – Кирил Александров от Аксаково има повече от 5000 дребни бутилки с алкохол. Между тях има мастика, ликьор, водка и прочие, а колекционерът твърди, че не близва алкохол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР