Буря, придружена от град и силен дъжд, удари София този

...
Буря, придружена от град и силен дъжд, удари София този
Коментари Харесай

След бурята:повиши се нивото на столична река СНИМКА

Буря, съпроводена от град и мощен дъжд, удари София този следобяд. На този декор внезапно се увеличи равнището на Слатинска река, оповестява Meteo Bulgaria.

Граждани демонстрират и коритото на  реката, което е заето от доста по-голям размер вода, в сравнение с нормалното.

Изненадваща градушка падна в късния след обяд в някои елементи на София. Най-силно валя в столичните квартали " Младост " и " Студентски град ".

Аварийните екипи на Столичната община правят обходи на терен и реагират на сигнали по отношение на интензивния дъжд съпроводен с градушка над София. Екипите са реагирали на четири сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез.

Синоптиците предизвестиха за превалявания и на следващия ден.

Опасност от първа степен за значителни превалявания е оповестена в 8 области от страната и за четвъртък. Това предизвестиха от Националния институр по метеорология и хидрология.

Жълт сигнален код за мощен дъжд е разгласен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Метеоролозите предизвестяват да бъдем деликатни за опция от местни наводнения. Възможно е да се наложи спиране на действия навън, както и да има усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР