Точно преди месец, на 17 септември, коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира

...
Точно преди месец, на 17 септември, коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира
Коментари Харесай

Ето как Антон Хекимян си представя една уредена София

Точно преди месец, на 17 септември, обединението ГЕРБ-СДС се записва за присъединяване на локалните избори в София. Седмица по-късно стана явен и претендентът на двете партии за столичен кмет – Антон Хекимян, досега отдаден на публицистиката, и както самичък споделя във Facebook - обичащ хората, с които те среща ориста и учещ се от живота на същинските хора.

Как обаче досегашният водещ и сегашен претендент за кмет си показва една уредена София?

„ В качеството си на жител и аз като всички софиянци желая да пребивавам в още по-чист, още по-подреден и по-сигурен град “. Тези думи постоянно го чуваме да споделя по време на предизборните си срещи с организации и поданици на столицата. „ По-чисто, по-подредено и по-сигурно “ за Антон Хекимян значи „ безапелационното съблюдаване на всички стандарти в процеса на строителство и надзор “. Затова съществени цели в предизборната стратегия на екипа на някогашния публицист са точно градоустройството и инфраструктурата.

Благодарен съм на хората от екипа, с които работя през последните две седмици. С тяхната експертиза, опит и възторг ГЕРБ сполучливо основава годишни стратегии за вложения в кварталите на София. Това се прави взаимно с районните кметове, изяснява по време на предизборните си срещи Хекимян. Тези стратегии включват осъществяване на ремонт на вътрешноквартални улици, облагородяване на междублокови пространства, поддържане на детски площадки, както и замяна на уличното осветяване с енергийно дейно.

През този мандат сполучливо е признат и най-мащабният проект за създаване на тротоари в София, а точно създаване и реновиране по 100 км тротоари годишно във всички столични региони.

За да бъде столицата ни виновен град, продължава и работата по основаването на комфортни и сигурни пешеходни направления от учебните заведения до най-близките спирки на градския превоз. Това е извънредно значимо за усмиряване на трафика заран и вечер, когато родителите водят и взимат децата си от учебните заведения, изяснява още Хекимян.

Изграждането на паркинги в кварталите е основна част от управническата му стратегия. В момента се довършват паркингите в " Надежда " и " Слатина ", а плановете за строителство на още седем етажирани паркинга в регионите " Сердика ", " Студентски ", " Подуяне ", " Младост ", " Слатина " и " Овча купел " са изцяло подготвени, акцентира претендентът на ГЕРБ. С цел да се усъвършенстват кварталите и да се възнамерява по нов метод градската среда, съперникът на Хекимян - Васил Терзиев - бе направил екстравагантно предложение за създаване на подземни паркинги под столични детски градини и учебни заведения - концепция, против която претендентът на ГЕРБ остро се опълчва. Аргументът „ срещу “ на Хекимян е в действителност аргументът на българския родител, който надали с ненаситност би приел да се паркира свободно под просветителната институция, която посещават децата му.

При срещите си с жители, представители на бизнеса, както и с разнообразни други организации, Хекимян постоянно припомня какъв брой значимо е да бъдат отстранени „ калните точки “ към домовете на хората. В тази връзка е и реализацията на концепцията да се обособяват по 100 квартални паркинга годишно, както и е основана стратегия за преасфалтиране на площадките за паркиране до жилищните блокове с обрисуване и нареждане на местата за коли.

Ускоряването на дейностите по унищожаване на излезлите от приложимост коли, паркирани на обществени площи, също е част от тактиката на тима на Хекимян за още „ по-чист, по-подреден и по-сигурен град “. В тази тактика премислено влизат всички детайли на положителната градска среда, в това число пейките, кошчетата за отпадък, осведомителните табели, рекламните табла, премахването на висящите кабели.

В програмата за ръководство на Антон Хекимян, в частта за градоустройството и инфраструктурата, е включен и акцентът за ограничение на застрояването в комплексите, както и увеличение на отстоянията сред старите и новостроящите се обекти. А ниското етажно строителство остава като наложително изискване при построяването на домовете на хората в крайградските зони.

Защото, както чуваме да изяснява в последните две седмици претендентът за столичен кмет, стандартите за качество и надзор са тези, посредством които в действителност се построява образната еднаквост на града, в който живеем и който задава модела -  нашата столица: „ Всеки ден ще съм на всеки ремонт, в случай че би трябвало и на всяка тротоарна плочка, с цел да видя дали тя вярно се слага “.  Това, от една страна, демонстрира, че Хекимян не е безкритичен към казуса с качеството на ремонтите в София. От друга страна, дава поръчка за сериозна проактивност и персонално се ангажира с контрола на тези чувствителни процеси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР