Точно на Игнажден тръгнаха зад граница събраните книги от кампанията

...
Точно на Игнажден тръгнаха зад граница събраните книги от кампанията
Коментари Харесай

Деца изпратиха 500 книги на българчета по света

Точно на Игнажден потеглиха зад граница събраните книги от акцията „ Дари книга на другар по света “, проведена от съдружие „ Общество на смяната Пловдив “. В самодейността се включиха пловдивски учебни заведения и читалища от региона. Близо 500 книги с художествена и научно-популярна литература за деца и юноши, дарени от деца и техните родители, ще отпътуват към Съединени американски щати и Гърция, където са четирите неделни учебни заведения, очакващи книжките. Пратките се популяризират посредством доброволци, пътуващи по тези места за празниците. 



               Децата от ОУ „ Петър Берон “ в Пловдив и ОУ „ Васил Левски “ в с. Рогош бяха най-активни в акцията. По предложение на шефа на ОУ „ Петър Берон “ Стефан Кичуков учениците оставиха върху книгата свое обръщение и имейл за противоположна връзка. По техния образец надписаха книгите и учениците от с. Рогош, които ще продължат контакта си с едноименното учебно заведение в град Александруполи. Със съдействието на уредниците и двете учебни заведения ще основат план за замяна на театрални и концертни изяви в двата града.

               В акцията взе участие и читалище „ Светлина -1929 “ с. Труд. Книгите там бяха подбрани от дарения, направени от читатели през годините. Класически произведения от българската и международна литература ще зарадват стотици дребни читатели, които посещават неделните учебни заведения зад граница.



               Организаторите имат намерение да обогатят акцията със взаимни изяви по места и онлайн. Инициативата няма да спре дотук и ще продължи да свързва българчетата посредством езика, на който четат и пишат на всички места по света.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР