Точно както САЩ продължават да развиват най-новите си самолети от

...
Точно както САЩ продължават да развиват най-новите си самолети от
Коментари Харесай

Най-новият изтребител на Русия от 5-то поколение е само едно име

Точно както Съединени американски щати не престават да развиват най-новите си самолети от пето потомство - F-35 Lightning II, Русия непрестанно работи за своя версия на аероплан от последващо потомство, написа Джеръми Бендър в обява за businessinsider.com.

За страдание съветският PAK FA, прочут още като T-50, има софтуерни проблеми, които подлагат на подозрение до каква степен той ще съставлява в действителност изтребител от пето потомство.

Изнесеното в отчетите на Сингапур Airshow 2016 и IHS Jane е, че " съветската промишленост непрекъснато се е позовавала на Sukhoi T-50 / PAK FA като аероплан от пето потомство, само че при деликатното прозрение в програмата излиза наяве, че това е „ единствено едно название “.

Това се дължи основно на неналичието на еволюционна технология на борда на самолета спрямо предходните джетове, които Русия и Съединени американски щати са проектирали. Всъщност моторите на PAK FA са същите като тези на борда на Су-35 - съветското 4 ++ потомство (свързващо потомство сред самолети от четвърто и пето поколение). Освен това, PAK FA и Су-35 споделят доста общи бордови системи.

И даже когато системите на PAK FA са разнообразни от тези на Су-35, спецификациите на самолета към момента

не дават отговор на същинските стандарти за пето потомство изтребител

RealClearDefense, базирайки се на информации от индийски медии, добре осведомени с вид PAK FA, който се конструира в Индия, отбелязва, че самолетът има голям брой софтуерни проблеми. Сред тези проблеми са " експлоатационни качества на мотора на самолета, надеждността на радара AESA и неприятния стелт инженеринг ".

Въпросът за стелта е един от най-големите фактори, влияещи върху надеждността на ПАК ФА. През 2010 година и 2011 година две оценки на лица, осведомени с програмата, пресмятат, че радарният прорез на самолета ще бъде от 0.3 до 0.5 квадратни метра, отбелязва RealClearDefense.
За съпоставяне, военновъздушните сили на Съединени американски щати намекнаха, че напречното сечение на радара на F-22 е едвам 0,0001 квадратни метра. RCS на F-35 е по-голям, само че все пак по-малък спрямо този на PAK FA, защото неговото RCS е почти 0,001 квадратни метра.

Важно е обаче да се има поради, че действителните цифри на RCS са класифицирани. Нито Русия, нито Съединените щати са постигнали действителните RCS на своите самолети. Независимо от това, в случай че оценките са релативно правилни, PAK FA е доста по-малко благонадежден спрямо неговия американски еквивалент.

Понастоящем Русия възнамерява да закупи 12 PAK FA, доста по-малко от първична поръчка от 52, заради техническите проблеми със самолета, възходящите разноски и проблеми, пред които е изправена съветската стопанска система. /Faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР