Точно 3691 лева бяха събрани по време на Коледния благотворителен

...
Точно 3691 лева бяха събрани по време на Коледния благотворителен
Коментари Харесай

Събраха 3700 лева за Рали и Младенчо по време на Коледния футболен турнир във Варна

Точно 3691 лв. бяха събрани по време на Коледния благотворителен шампионат по минифутбол, който се организира във Варна. Надпреварата бе проведена за да помогне финансово на малчуганите Рали и Младенчо, които имат потребност от всички нас в борбата си против редки здравословни проблеми. Сумата бе събрана от таксите на записалите се отбори и от дарения в сспезиално сложени урни по време на шампионата.
В шоуто се включиха цели 23 тима, в чиито сформира личаха имената на доста известни някогашни и сегашни футболисти. Коледната идея, която ще се организира от оранизаторите всяка година, е под надпис " Заедно в един тим ".

Финалният дуел бе решен след осъществяване на дузпи като до него доближиха отборите на Bon Tour и Навирачите. Символичните домакини дръпнаха с 2:0 на полувремето, само че след почивката игралият в родната " А " и " Б " група Румен Николов изравни с два доста красиви гола. При дузпите по-точни бяха играчите на Bon Tour и те победиха с трофея.


В съставите на отборите в шампионата личаха имената на куп известни състезатели от близкото минало, както и на такива, които практикуват и в този момент обичаната на милиони по света игра. Сред тях са Милен Петков, Валентин Станчев, Георги Мирчев, Диян Дончев, Георги Арнаудов, Румен Николов, Живко Бояджиев, Иван Караджов, Иван Найденов, Диян Генчев, Марин Ценов, Николай Минков, Генади Луго, Георги Димитров, Бойко Косев-Бобеца, Николай Станков-Деко, Иван Дюлгеров, Тодор Каменов, Стефан Дончев, Марин Петров, Георги Костадинов, Пламен Хаджийски, Мирослав Коларов, Вилиян Денчев и други.


Любопитното е, че участниците бяха разпределени в два потока с друг правилник. Най-важното обаче бе, че всички бяха обединени от идеята за малчуганите.

Ето и всички резултати:
Група " А "
Гетсби - Дубала 1:3
Алабарма Русе - Дубала 1:2
Аларма - Гетсби 0:3
(напред като №1 продължава Дубала, следван от Гетсби)

Група Б
Ботев-18- Pulse 1:1
Навирачи - Лудогорец 5:1
Лудогорец - Pulse 1:2
Ботев-18 - Навирачи 0:6
Ботев-18- Лудогорец 0:0
Pulse - Навирачи 1:3
(Напред като №1 продължава Навирачи, следван от Pulse)



Елиминации
Спартак Ветерани - FC Varrna 2017 4:0
Любимец-13 - FC INTERSTARS 2:2 (4:3 след осъществяване на дузпи)
ЗС на БФС - Варварите 1:1 (2:3 след осъществяване на дузпи)
Албион - ЦСКА 0:6
Naval Academy - Bon Tour 0:5
Макао - Волов 3:1
Експресбанк - Играчите 3:8
Магнум - Владислав 3:4



1/4-финали, елиминации:
Спартак ветерани - ЦСКА 1:0
Владислав - Макао 2:4
Любимец-13 - Варварите 1:2
Bon Tour - Играчите 3:3 (1:2 след осъществяване на дузпи)
Полуфинали, групова фаза
Дубала - Pulse 6:1
Гетсби - Навирачите 2:5
Полуфинали, елиминации:
Спартак - Макао 2:2 (1:2 след осъществяване на дузпи)
Варварите - Бон Тур 0:4
Финал, колективен поток
Дубала - Навирачи 2:3
Финал, елиминации:
Макао - Bon Tour 2:4

Grand Final
Bon Tour - Навирачи 2:2 (2:0 след осъществяване на дузпи)



Кои са Рали и Младенчо?

Приятелите на Рали
Рали е детенце, родило се обикновено и към шестия ѝ месец последователно стартира да се трансформира. В рамките на няколко месеца Рали губи силите си, контрола на главичката, стопира да се обръща, изчезва хубавата ѝ усмивка, стопира да гука и плаче и към този момент не се интересува от играчките си и от заобикалящите я обичани хора. След прегледи при голям брой лекари, през месец Май, постъпва в детската болница в София и се открива, че Рали има недостиг на витамин Б12. Всички признаци, които Рали има съвпадаха. Семейството и незабавно стартира терапия с огромни дози Б12. Ефекта е мигновен, само че за жалост не всички признаци изчезват. Това поражда подозрения, че може би има и още нещо. Родителите на Рали не престават проучванията с ядрено-магнитен резонанс, който дава съображение на лекарите да се съмняват за митохондриално заболяване. Неподходящата анестезия за ЯМР, в допълнение утежнява положението ѝ като отключва епилептични пристъпи. Тогава Рали още веднъж постъпва в детската болница в София и там съумяват да овладеят пристъпите. Междувременно в пуснато цялостно екзомно секвениране. Резулатът за жалост не е добър. Рали е наследила разновидност на митохондриалната ДНК-а. Тя страда от извънредно рядко заболяване - Синдром на Лий. С елементарни думи - митохондриите в клетките не могат да създават задоволително сила, с цел да ги зареждат и клетките умират.
Сега Рали приема две медикаменти, с помощта на които няма пристъпи. Също по този начин, с цел да се забави напредъка на заболяването, Рали всекидневно е подпомагана с голям брой витамини и антиоксиданти. Този богат “коктейл ” за нея е жизненоважен като въздуха, и ѝ оказва помощ да усвоява нови неща, въпреки и доста постепенно. 
" Тази болест е доста тежка и към момента нелечима, само че ние вършим всичко допустимо да подобрим положението на Рали, с цел да има тя по-добър живот. Трудно е, и по тази причина имаме потребност от вашата поддръжка! ", допълват още родителите на Рали.

В помощ на Младенчо

Младен се ражда изцяло обикновено и крепко дете. Развива се добре, прохожда на време, стартира да изговаря своите първите думички, до момента в който един ден, когато става на година и половина му се слага следващата ваксина Пентаксим в крачето. Малко по-късно стартират проблемите на детето, стартират да му се изкривяват крачета, стартира да не може да стъпва, скоро по-късно стопира да се храни и приказва. Междувременно му е направена интервенция, която в допълнение утежнява положението му. Семейството е съкрушено. Последвали са голям брой прегледи и съвещания със експерти, като заключението е, че Младенчо е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия.

Нека на Коледа бъдем дружно от един тим и помогнем на тези две прелестна слънца! 
Заедно можем повече!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР