Точката в дневния ред по програма е обсъждане и приемане

...
Точката в дневния ред по програма е обсъждане и приемане
Коментари Харесай

Пак скандал между ”Продължаваме промяната” и ИТН в Народното събрание

Точката в дневния ред по стратегия е разискване и приемане на план по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа. Председателят на Народното събрание Никола Минчев (ПП) обаче не разреши тази точка от дневния ред да бъде първа, като се обоснова, че няма импортиран отчет от бюджетната комисия.

Това предизвика остри реплики от страна на " ИТН ". Ива Митева от партията на Слави Трифонов скастри Минчев да съблюдава правилника и да разреши разискването на точката от дневния ред, както е по стратегия. " Не може да отпадне по ваше персонално решение. Още повече, че Комисията по районно развиване е гледала тази точка, решението е гледано, само че ръководителят не е подписал отчета ", разяснява Митева и прикани Минчев да си влезе в ролята на ръководител на Народното събрание и да стартира да ползва правилника. Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов назова обстановката " шизофренизъм ". И разкри, че отчет липсва, тъй като депутатите от " Продължаваме промяната " изпратили есемеси, че няма да участват на съвещанието.

" Това го има в дневния ред, дали своят вот сме го, подкрепили сме го. Ако не го създадем и има злополука и паднал мост със починали хора, това ще бъде ваша отговорност ", предизвести Йорданов. " Ако имате проблем с осъзнаването и разтълкуването, има задоволително експерти, които ще ви го разтълкуват ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ във връзка предложенията на Гроздан Караджов. И уточни, че правилникът би трябвало да се чете с довода - " не е " Война и мир ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР