То премина при крайно необичайни обстоятелства - с блокирана от

...
То премина при крайно необичайни обстоятелства - с блокирана от
Коментари Харесай

Нито едно допълнително увеличение не мина в бюджета за пенсии

То мина при извънредно необикновени условия - с блокирана от протестиращи депутати естрада, без никакви диспути и с четене на текстовете от място.

 

От 1 юли 2024 година минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст се покачва от 523,04 на 580,57 лева 11% от 1 юли ще е осъвременяването и на всички пенсии за застрахователен стаж и възраст, отпуснати до края на тази година. Максималната пенсия остава 3400 лева От 1 юли ще има едно в допълнение нарастване за хората, които получават вдовишки добавки - те към този момент ще получават 30% от пенсията на умрелия си брачен партньор при 26,5% до тогава.

 

Минималното обезщетение за безработица остава за поредна година 18 лева, макар че имаше доста оферти за нарастването му - Деница Сачева и ГЕРБ предлагаха 22 лева, Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия - 26 лева, Цончо Ганев и " Възраждане " - 30 лева, Севим Али и Движение за права и свободи - 22 лева Нито едно от различните оферти не събра задоволително гласове.

 

Максималното обезщетение обаче се покачва от 85,71 лева на 107,14 лева - при компенсациите това е единственото нарастване и то беше препоръчано в последния миг от държавното управление, откакто се видяха настроенията в тристранката.

 

Същата история се повтори и при компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст, така наречен ниско платено майчинство. Имаше няколко оферти сумата да се изравни с минималната заплата, както е било през годините, макар че това при някои дами води до парадокса втората година на майчинството да е по-високо платена от първата. Те обаче не минаха и по този начин сумата остава 780 лева и следващата година, при 933 лева минимална заплата.

 

Еднократната помощ при гибел на обезпечено лице също остава 540 лева, колкото е от много време насам.

 

При болничните безпроблемно мина прехвърлянето на третия ден от работодателя към Национален осигурителен институт.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР