То обаче няма да е еднакво за всички, предупреди правосъдният

...
То обаче няма да е еднакво за всички, предупреди правосъдният
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Има пари за увеличение на заплатите в затворите

То обаче няма да е еднообразно за всички, предизвести правосъдният министър
Пари за нарастване на заплатите в пандизите има, увери министърът на правораздаването Надежда Йорданова след среща със синдикатите. Тя съобщи, че смяната в месечните хонорари няма да е идентична за всички, а ще се търси диференциран метод, заяви Българска телеграфна агенция.

Актуализацията не месечните хонорари може да се случи до края на месеца, само че единствено в случай че са подготвени анализът и предложенията за по-ефективно потребление не човешкия запас, уточни още Йорданова.

Конкретните числа ще бъдат изчислени от Министерство на финансите (МФ), стана ясно от думите й. За да бъдат спазени всички разисквани на срещата периоди, още идната седмица би трябвало да има реализиран консенсус по тематиката преструктуриране, изясни правосъдният министър. След това стартират и диалозите с МФ.

На срещата синдикатите и Йорданова са се разбрали и по тематиката за стратегиите, ориентирани към поддържане на подготовката.

Планираният за неделя митинг остава, сподели Цветан Михайлов от синдиката на чиновниците в пандизите (ССЗБ). Според него срещата с Йорданова е била ползотворна. Двете страни са говорили и за антикорупционни ограничения. По думите му предстоят и диалози на ССЗБ и синдикати в Министерство на вътрешните работи за това какви ще са идващите стъпки на протестиращите. Преди да е ясно на кого и с какъв брой ще бъде вдигната заплатата, ССЗБ няма да показва съответна позиция за това дали този способ е обективен, стана ясно още от думите на Михайлов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР