Тленните останки на някои от украински бойци, загинали в завода

...
Тленните останки на някои от украински бойци, загинали в завода
Коментари Харесай

Русия предаде на Киев телата на загинали защитници на Мариупол

Тленните остатъци на някои от украински бойци, починали в завода "Азовстал " в Мариупол, са били предадени на управляващите в Киев.

Това оповестиха родственици на бойци от частите "Азов " към украинската национална армия, съобщи Ройтерс.

Защитниците на Мариупол се бяха укрепили в "Азовстал " и седмици наред устояваха на съветските офанзиви.

В края на предишния месец последните останали към 2000 украински бойци се предадоха и в този момент са в съветски плен, като има малко информация за ориста им. Киев желае всички те да бъдат част от замяна на военнопленници, само че някои съветски политици упорстват бранителите на Мариупол да бъдат съдени за военни закононарушения, напомни Ройтерс.

Не е известно какъв брой тела на украински бойци от Мариупол са били предадени на Киев,

което е пръв подобен случай от началото на нашествието на Русия в Украйна. Но евентуално те са част от съглашение, оповестено предходната седмица, за размяната на по 160 тела на починали бойци от двете страни.

В публикувано известие на родственици се споделя, че

една трета от върнатите тленни остатъци са на бойци от батальона "Азов ", взел ефективно присъединяване в отбраната на Мариупол. Русия възприема батальона "Азов " за нацистка милиция с крайнодесен уклон. Украйна твърди, че тази бойна единица реформирана, не е политизирана и е част от украинските въоръжени сили.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР