Тленните останки на 55 американци, загинали в Корейската война, бяха

...
Тленните останки на 55 американци, загинали в Корейската война, бяха
Коментари Харесай

Северна Корея върна на САЩ останките на американски военни

Тленните остатъци на 55 американци, починали в Корейската война, бяха посрещнати на специфична гала в Хавай. Предаването им беше контрактувано сред американския президент и севернокорейския водач на срещата им в Сингапур през юни. В Туитър Доналд Тръмп благодари на Ким Чен ун и разгласи, че чака нова среща с него в скоро време.

Останките на 55-мата бяха превозени до Хавай от американска военна база в Южна Корея, където бяха изпратени предходната седмица. Вицепрезиденът Майк Пенс пристигна особено от Вашингтон, с цел да посрещне ковчезите.
Майк Пенс, вицепрезидент на Съединени американски щати: Някои назовават Корейската война забравената война. Днес обаче ние потвърждаваме, че тези герои в никакъв случай не са били забравени. Днес нашите момчета се завръщат вкъщи.  Съединени американски щати посрещна тленните остатъци на американски бойци, убити в Корейската война Съединени американски щати посрещна тленните остатъци на американски бойци, убити в Корейската война
На специфична гала във военната база Пърл Харбър вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс посрещна тленните остатъци на 55 американски бойци, убити в Кор...
 © Българска телеграфна агенция
Всеки от ковчезите беше пренесен от моряк, водач, морски пехотинец и пехотинец. Не е ясно чии са останките, следва те да бъдат разпознати. Процесът лишава месеци, даже години. Имената на починалите ще бъдат оповестени, а историите им - разказани, даде обещание Пенс.
Майк Пенс, вицепрезидент на Съединени американски щати: Знам, че президентът Тръмп е благодарен на ръководителя Ким за това, че удържа на думата си. Свидетели сме на забележим прогрес в напъните за мир на Корейския полуостров. Но това е единствено началото. Работата ни няма да е приключена, до момента в който всички наши паднали герои не бъдат предадени.
В Корейската война умират към 33 000 американски военни. Над 5000 към момента се водят в неопределеност. Между 1996 и 2005 година Северна Корея върна тленните остатъци на повече от 220 американски бойци.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР