Тийнейджърската възраст е може би най-екстремната от всички в живота

...
Тийнейджърската възраст е може би най-екстремната от всички в живота
Коментари Харесай

Подходящи породи кучета за тийнейджъри

Тийнейджърската възраст е може би най-екстремната от всички в живота на индивида. Тогава детето пораства, стартира да открива света на възрастните, към който му следва да се причисли и се учи на отговорностите, присъщи на възрастта на родителите му.

В този интервал е добре подрастващият да има домакински любим. Кучето е доста подобаващ вид. То неслучайно е наречено най-хубавият другар на индивида, а за младежа то покрива изцяло това определение, защото споделя насладите и компликациите на подрастващия, постоянно е до него, ободрява го и го зарежда с сила, в никакъв случай не го съди и го приема постоянно с подготвеност.

Отглеждането на куче вкъщи обаче е сериозна задача, която изисква оптималната отдаденост, най-много неизменност, а също и съществуване на запаси като време и подготовка, с цел да се извърши сполучливо. Взимането на куче за младежа изисква обширно разглеждане на всички варианти, по отношение на отговорностите на всеки член от фамилията към новото попълнение.

Родителите са тези, които в действителност ще носят главната отговорност за здравето и благополучието на домашния питомец и това обвързване би трябвало да се регистрира. Подрастващите са в ролята на деен асистент, със свои отговорности към четириногия си другар.

При избора на порода куче за младеж би трябвало да се отчетат някои детайлности като породата, определяща размера на кучето. Едрите и мощни кучета, изискващи корав метод и престиж при образованието и разходките, не са подобаващи за незадоволително зрял притежател като детето на възраст под 16 години, въпреки да са фантазията на множеството тийнове.

Дребни кученца пък, които са подобаващи като растеж, може да изискват прекалено много грижи и време, с които ученикът с натоварена стратегия не разполага. Затова изборът на подобаваща порода куче за младеж е е значим и би трябвало добре да се осмисли.

Ето няколко подобаващи за тази възраст оферти:

 Бостън териер Снимка: Thorsten Blank Pixabay

Бостънски териер

Това кученце е относително малко на величина и изцяло задоволително за ръководство от подрастващ тийн. За неговите 7-12 кг то е доста крепко и добре поставено животно. Има пай косъм и грижата за външността му е лесна, не изисква специфични процедури.

В същото време това е радостно, пламенно и витално животно, което е съвършен сателит на енергичното подрастващо дете. Кучето е интелигентно, постоянно бодро и предава оптимизма си на близките.

Коли

Шотландските овчарки се употребяват с огромно доверие и благосклонност измежду хората. Те са положителни, спокойни, умни и предани спътници и приятели на индивида. В същото време са относително едри животни (56-61 сантиметра височина) и ще задоволят желанието на всеки младеж, който желае да има огромно куче. Няма заплаха да станат неуправляеми, защото имат спокоен и балансиран темперамент.

Шетландска овчарка

Шетландската овчарка или шелти, както още се назовава тази порода, е доста подобаващ вид за куче за младежи. То е малко на размер, единствено 35-37 сантиметра високо, с богат косъм и ефектна осанка. Това мъдро животно доста добре си сътрудничи с индивида и е уместно за млад лидер, който интензивно практикува някакъв тип спорт.

Подходящо е за несигурно дете, с ниско самочувствие, тъй като кучето му ще притегля погледа на всички и ще повдигне и статута на своя притежател.

Голдън Ретривър

 Куче за младеж

Ретривърът е задоволително едро животно, 51-61 сантиметра размер, с цел да извърши желанието за огромно куче. В същото време е доста елементарно за ръководство и не изисква специфични тласъци за образование. Много е пламенно и издръжливо и е съвършения сателит при пътешестване с велосипед.

Миниатюрен шнауцер

Това малко и плътно куче е съвършен избор. То е уместно за дребни момчета, защото е уместно да покажат своя другар с размери 30-35 сантиметра. В същото време не е безпомощно кутре, а същинско самоуверено и пламенно малко животно.

Физически е издръжливо, с цел да взе участие в игрите на детето, само че изисква повече грижи за козината и по тази причина дребните дами ще бъдат щастливи собственички на кученце, за което да поставят грижи за външността му.

Вижте също подобаващи домашни любимци за момче и питомци за момиче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР