Тийнейджър с плакат може да бъде преследван за нарушаване на

...
Тийнейджър с плакат може да бъде преследван за нарушаване на
Коментари Харесай

Как протест срещу войната се превърна в нарушаване на религиозните свободи |

Тийнейджър с афиш може да бъде преследван за нарушение на религиозните свободи на жителите, тъй като се осмели да стачкува против войната пред храм , заяви Baza в телеграм канала си.

Вчера Михаил Шеховцев излязъл да стачкува пред храма " Христос Спасител " в Москва. 17-годишният юноша избрал за действието си добре прочут девиз, като премахнал първите две букви от всяка дума.

Липсата им обаче се добавя от великденския " XВ ", подложен наоколо до храма. Точно пред тях Михаил стартира да стачкува, което незабавно привлякло вниманието на полицията. Органите на реда считат, че с дейностите си момчето освен дискредитира съветската войска, само че и пречи на хората да имат вяра в Бога.

В резултат на това Михаил е арестуван и отведен в полицейския сектор. Там, откакто обмислят обстановката, служителите на реда вземат решение, че може да обвинят младежа в закононарушение, само че не за дискредитиране на съветските военни.

Вместо това момчето се сблъсква с член за нарушение на правото на религиозна независимост, а точно с третата му част: нелегално възпрепятстване на религиозна активност. Досега не е формирано дело, само че правоприлагащите органи към този момент правят инспекции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР