Тинктура от пачи крак против паразити и по-добър имунитет. Известни

...
Тинктура от пачи крак против паразити и по-добър имунитет. Известни
Коментари Харесай

Тинктура от пачи крак против паразити и по-добър имунитет

Тинктура от патешки крайник срещу паразити и по-добър имунитет. Известни със своя богат усет, нежна консистенция и жълт нюанс, гъбите патешки крайник са едни от най-популярните ядливи гъби в България, а и в света. Понякога наричани и с научното си название Cantharellus cibarius , вкусните гъби патешки крайник се гордеят с пиперлив усет, който може би сте чували да се разказва като леко сладостен или плодов.

Гъбите патешки крайник се включват в доста предписания, в това число сосове, супи, бъркани яйца и гарнитури. Те също по този начин са доста питателни, като съдържат изобилна доза от няколко антиоксиданта, витамини и минерали във всяка порция. И по този начин, дано да забележим:

Какви хранителни субстанции има в гъбите патешки крайник?

Гъбите патешки крайник са с ниско наличие на калории. Но пък те съдържат положително количество фибри във всяка порция. Също по този начин обезпечават няколко други основни хранителни субстанции, в това число мед, ниацин и витамин D. Само 1 чаша (54 грама) сурови гъби патешки крайник съдържа:

  • Калории: 17
  • Протеин: 1 грам
  • Въглехидрати: 4 грама
  • Мазнини: 0,3 грама
  • Фибри: 2 грама
  • Мед: 21% от дневната потребност
  • Ниацин: 14% от дневната потребност
  • Витамин D: 14% от дневната потребност
  • Пантотенова киселина: 12% от дневната потребност
  • Желязо: 10% от дневната потребност
  • Рибофлавин: 9% от дневната потребност
  • Манган: 7% от дневната потребност

Гъбите патешки крайник са изключително богати на мед. Този минерал играе централна роля в производството на сила в тялото ви, здравето на мозъка и метаболизма на желязото.

Топ 10 на най-скъпите гъби в света

Те също по този начин съдържат малко витамин D, от който тялото ви се нуждае, с цел да поддържа здравето на костите и имунната ви система. Освен това гъбата патешки крайник обезпечава няколко витамина от група В, като ниацин и пантотенова киселина, като и двата поддържат централната нервна система на тялото ви.

Знаете ли, че гъбата патешки крайник в никакъв случай не червясва? Тези потребни гъби съдържат веществото хиноманоза , което блокира и изключва нервната система на паразитите хелминти. Прогонва всевъзможни бръмбари, червеи и паразити, като разтваря яйцата и личинките им и не вреди на човешкия организъм.

Ползи за здравето от приема на смес от патешки крайник

Освен неповторимият си усет и мирис, гъбите патешки крайник ви оферират доста аргументи, заради които би трябвало да ги добавите към вашето хранене. Ето някои от най-хубавите изгоди за здравето на гъби патешки крайник :

@ Богати на антиоксиданти. Гъбите патешки крайник са добър източник на антиоксиданти – съединения, които могат да понижат възпалението и да ви предпазят от хронични болести посредством обезвреждане на нездравословните свободни радикали. Те съдържат няколко антиоксидантни съединения като бета-каротин, флавоноиди, полифеноли и аскорбинова киселина. Притежават свойства за битка с рака и могат да забавят растежа на раковите кафези!

@ Поддържат здравето на костите. Гъбите патешки крайник са един от дребното естествени хранителни източници на витамин D, главен хранителен детайл, който липсва на доста хора. Витамин D е от решаващо значение за поддържането на здрави кости. Помага ви да регулирате усвояването на калций и минерализацията на костната тъкан. Дефицитът на витамин D може да бъде обвързван с по-висок риск от костни фрактури и остеопороза.

Топ 10 вкусни гъби, които да ядете за по-дълъг живот

@ Подпомагат имунитета. Гъбите патешки крайник съдържат няколко микроелемента, които вземат участие в поддържането на имунната функционалност. Например, те са с високо наличие на мед, което е от значително значение за имунитета. Дефицитът на този значим минерал може даже да усили податливостта на тялото към бактериални инфекции. Траметонолиновата киселина съдържаща се в пачия крайник сполучливо работи на хепатитните вируси и има хепатопротективно деяние.

@ Изчиства черния дроб. Второто интензивно вещество на пачия крайник е ергостерол , който дейно работи върху чернодробните ензими. То се употребява за изчистване на черния дроб.

@ Поддържа здравето на сърцето. Фибрите в гъбите са потребни за понижаване на холестерола . Както казахме, гъбите съдържат ергостерол, който има антиоксидантни свойства и е значим за предварителната защита на сърдечно-съдови болести. Тъй като гъбите са с естествено ниско наличие на натрий и съвсем напълно без мазнини, те могат да бъдат здравословна храна за сърцето, изключително когато се употребяват вместо мазни меса.

Тинктура от патешки крайник срещу паразити и по-добър имунитет

Различни типове гъби и екстракти от гъби са били употребявани като естествени медикаменти в продължение на стотици години от гърци, римляни и в обичайна китайска медицина. Даже в Китай се употребяват препарати от патешки крайник за промяна на зрението и лекуване на нощна слепота.

За страдание веществото хиноманоза не понася топлинна обработка и се унищожава при температура над 60 °С. Ето за какво пачият крайник би трябвало да се приема на прахуляк в капсула или под формата на смес (алкохолен извлек).

Как се прави смес от патешки крайник? Взема се сурова гъба патешки крайник, авансово нарязана на ситно или изсушена и смляна. Залива се с 1 литър водка, бяло вино или домашна ракия и по този начин престоява 30 дни, като всекидневно се разбърква.

Как се консервират гъби сърнели по разнообразни способи

Преди приложимост се разклаща и се пие с утайката. При паразитни инфекции се предлага да се одобряват по 10 капки вечер преди сън в продължение на 20 дни. При чернодробни болести като затлъстяване, хемангиоми, цироза и провали на панкреаса се вземат по 5 капки всяка вечер в продължение на 3 месеца. За изчистване на черния дроб се вземат по 20 капки вечер 10 дни.

В националната медицина гъбата патешки крайник е скъпа. Тинктурата от патешки крайник има антитуморен резултат, усъвършенства работата на имунната система, в помощ е при възпалителни процеси в организма, а наличието на витамин “А ” е няколко пъти повече, в сравнение с в морковите. Ето и няколко вкусни предписания с гъби патешки крайник!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР