Тимур Измайлов, мобилизиран IT-специалист в голяма банка в Русия, е

...
Тимур Измайлов, мобилизиран IT-специалист в голяма банка в Русия, е
Коментари Харесай

В Украйна е загинал мобилизиран руски IT-специалист

Тимур Измайлов, мобилизиран IT-специалист в огромна банка в Русия, е умрял в Украйна , заяви неговият юрист Константин Ерохин. Измайлов е имал " стоманени учредения за отсрочване ", само че от военния комисариат са отказали да го изключат от листата на мобилизираните без решение на съда и скоро след мобилизацията си IT-специалистът се е озовал в зона на бойни дейности, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Според юрист Ерохин Измайлов е мобилизиран на 23 септември, а на 7 октомври се озовава в зоната на бойните дейности. На 13 октомври той умира, откакто попада под минометен обстрел.

Сестрата на починалия сподели пред канал в " Телеграм ", че Измайлов е, тъй като е бил IT-специалист в огромна банка и се е занимавал с поддръжка на съветската банкова система МИР. По думите на сестра му обаче са му били дадени едвам 4 часа да се подготви и не е имал време да събере нужните за отлагането документи.

Адвокат Ерохин е подал тъжби във военната прокуратура и комисариата, но не е получил бърз отговор от управляващите. Също по този начин, съгласно юриста, Централната банка е изпратила до Генералния щаб описи с специалности, които подлежат на отсрочване, само че към днешна дата те към момента не са достигнали до военните комисариати.
 Русия призна за
Русия призна за " ексцесии " при военната готовност

Властите вземат мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР