Тимбал от букатини - мечтата на всяка трапезаНеобходими Продукти● букатини

...
Тимбал от букатини - мечтата на всяка трапезаНеобходими Продукти● букатини
Коментари Харесай

Тимбал от букатини

Тимбал от букатини - фантазията на всяка софра

Необходими Продукти

● букатини - 150 г
● кайма - 200 г
● домати - 250 г смлени
● бекон - 100 г
● краве масло - 50 г
● алено вино - 1 к.ч.
● дафинов лист - 1 бр.
● майорана - 1 щипка
● лук - 1/2 глава
● чесън - 1 скилидка
● черен пипер - 1 щипка
● сол
● зехтин

Начин на подготвяне

В тенджера с подсолена вода сварете букатините съгласно напътствието за време върху опаковката. За тази рецепта за тимбал е по-подходяща пастата вид букатини или по-дебелите макарони. Прецедете пастата и полейте със струйка зехтин.

Разбъркайте, с цел да се намасли и да не слепне. Намажете стените на купа (моята е с д.18 см) със студено краве масло. Започнете да редите букатините от дъното към върха, като ги притискате леко към стените, с цел да залепнат.

Приберете купата в ледник, до момента в който си приготвите соса. Нарежете на кубчета бекона. В тиган загрейте чашка зехтин и запържете до златисто. Добавете наситнения лук и чесън, размитата с 1-2 с.л. вода кайма и пържете към 5 мин.

Излейте аленото вино, изчакайте да се изпари алкохола и налейте чашка топла вода. Прибавете смлените домати, овкусете с един дафинов лист, щипка майорана, щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе соса, до момента в който остане на лой.

Нарежете останалите макарони (ще ви останат от реденето) на ситно. Смесете ги със соса. Изчакайте да се охлади и тогава изсипете в купата с навитите макарони. Приберете още веднъж в ледник за 30-40 мин макароненото ястия. Охладения тимбал от букатини изсипете в подобаваща паница, нарежете и поднесете!

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР