Тим Бърнърс-Лий, изобретателят на световната мрежа, изрази опасенията си относно

...
Тим Бърнърс-Лий, изобретателят на световната мрежа, изрази опасенията си относно
Коментари Харесай

Създателят на световната мрежа критикува крипто

Тим Бърнърс-Лий, изобретателят на международната мрежа, изрази опасенията си по отношение на криптовалутите, макар че секторът навлиза в всеобща приложимост.

Според Бърнърс-Лий секторът на криптовалутите е изпълнен със спекулации – фактор, който го прави рисков, сходно на хазартните действия, съобщи той в изявление за CNBC на 19 февруари.

„, сподели той.

Според него възходът на криптовалутите може да се оприличи на дотком балона, при който множеството компании получиха високи оценки, само че по-късно се сринаха.

Въпреки това компютърният академик означи, че цифровите валути могат да бъдат потребни за парични преводи, в случай че при приемането им те незабавно се обръщат назад във фиатна валута.

Опасения, свързани с блокчейн технологията

В миг, когато разнообразни участници в промишлеността признават капацитета на блокчейн технологията, Бърнърс-Лий допусна, че системата не е задоволително бърза или сигурна. В същото време той означи, че бъдещето на интернет не е мощно рекламираният сега Web3, а Web 3.0.

Неговото мнение идва в миг, когато управляващите на Съединените щати усилиха регулаторната принуда върху разнообразни крипто артикули и бизнеси в пространството.

Наскоро SEC се насочи към бизнес субекти и компании, предлагащи стейкинг, за които се твърди, че са продавали криптовалути като скъпи бумаги, без да се записват в организацията.



Всъщност английският компютърен академик се причислява към възходящата група лица, които слагат под въпрос жизнеспособността на криптопространството с опасения по отношение на техния умозрителен темперамент.

Например Чарли Мънгър, заместник-председател на Berkshire Hathaway, укори американските управляващи, че са разрешили криптоиндустрията, като означи, че цифровите валути като Биткойн (BTC) са.

В същото време поддръжниците на криптопроектите не престават да се застъпват за легализирането на бранша, базирайки се на преимущества като опцията да се употребява като капиталов инструмент.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР