Тиквата е типично есенен плод с голямо значение за здравето

...
Тиквата е типично есенен плод с голямо значение за здравето
Коментари Харесай

Най-големите ползи от консумацията на сурови тиквени семки

Тиквата е типично есенен плод с огромно значение за здравето на имунната система, кожата и костите. Освен здравните и хранителни изгоди на самия плод, в него се съдържат и семки, които носят по-големи изгоди за здравето даже от самата тиква. Освен че са вкусни, тиквените семки се одобряват добре от организма и му въздействат ефикасно.

Ползите от яденето на тиквени семки са многочислени, само че най-важните от тях идват от наличието на антиоксиданти и минерали, измежду които магнезият, желязото и цинкът, а те имат значителен принос за здравния ни статус.

Суровите тиквени семки дават на тялото магнезий. Той усъвършенства съня и покачва настроението. От тях получаваме също манган за укрепване на костите и кожата.

Желязото и медта в състава им дават нужната сила, а наличното желязо също така придвижва към клетките кислорода. С цинк от суровите тиквени семки укрепваме имунитета, зрението и заздравяваме кожата.

Антиоксидантите са безпределно значима част в състава на всяка храна. Каротеноидите и витамин Е се откриват в тиквеното семе. Те лекуват възпалителните процеси и ги предотвратяват, а също по този начин забавят процеса на стареене. Те са и щитът против хронични болести.

Комбинацията на антиоксиданти и витамини са потребни за работата на сърцето. Те контролират равнищата на неприятния холестерол и смъкват кръвното налягане, поддържат кръвния поток и имат съдоразширяващ и релаксиращ резултат.

Суровите тиквени семки са стимулатор за доста системи в тялото - кръвоносна, храносмилателна, опорно-двигателна, репродуктивна. Подхранват мозъка и подтикват главните му функционалности.

 Най-големите изгоди от потреблението на сурови тиквени семки

Тиквените семки са значим артикул в националната медицина във връзка с битката с чревните паразити. Те не съдържат отрови и нямат странични резултати.

Тази самобитна потребна храна е доста препоръчвана на физически слабите хора, дава мощ на тялото.

Олиото от тиквени семки, което се съдържа и извлича от семките, прави клетките по-устойчиви, тъй като заздравява мембраната им и по този начин покачва защитните сили на организма. Препоръчват потреблението им при бактериални и вирусни инфекции.

Тиквените семки са както вкусни, по този начин и потребни и лесни за прибавяне към дневното меню. Добра съставна част са за всевъзможни свежи салати или закуски. Препоръката да се употребяват в сурово положение идва от обстоятелството, че по този начин е съхранен в оптималната степен техния витаминен и минерален състав.

Вижте още изгодите на тахан от тиквени семки

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР