ТикТок въвежда ограничения за потребителите си. Социалната мрежа ТикТок въвежда

...
ТикТок въвежда ограничения за потребителите си. Социалната мрежа ТикТок въвежда
Коментари Харесай

ТикТок въвежда ограничения за потребителите си

ТикТок вкарва ограничавания за потребителите си. Социалната мрежа ТикТок вкарва ограничавания за потребителите си под 18 години и ще им разрешава единствено 60 минути екранно време дневно, оповестява Би Би Си.

Когато този един час мине, младежите ще би трябвало да вкарат ключова дума, с цел да продължат потреблението на платформата – по този метод основателите и се надяват, че ще провокират самоконтрола на малолетните консуматори. Автоматичното ограничаване може да бъде изключено, само че платформата ще предизвиква слагането на различен предел, в случай че прекарват повече от 100 минути в ТикТок дневно ”.

Всяка седмица ще бъде изготвяна статистика с минутите екранно време.

“Ограниченията ще влязат в действие идните седмици ”, само че точна дата не се оповестява.

ТикТок, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance ”, аргументира нововъведението с нуждата да помогне на хората да управляват ” потреблението на приложението. Миналата година платформата вкара конфигурация, която разрешава на потребителите сами да изберат дали желаят ограничаване на екранното си време, а в случай че става дума за акаунт на малолетен, това може да бъде направено и от родител. Сега ограничаването ще работи автоматизирано.

Потребителите на приложението би трябвало да имат навършени 13 години. Платформата за малко видеосъдържание се употребява най-вече от хора под 34-годишна възраст. Макар компанията да не оповестява демографска разбивка на сметките.

Въвеждането на ограничавания за екранното време бе приветствано от критиците на Тикток, само че съгласно някои това не е задоволително да се спре „ бомбардировката с нездравословно наличие ” към подрастващите.

ТикТок завоюва конкуренцията за сърцата и мозъците на хората сред 14 и 24-годишна възраст в Съединени американски щати и Англия разяснява Имран Ахмед от английската нестопанска организация Център за противопоставяне на цифровата ненавист ”. Алгоритъмът му е като кокаин: пристрастяващ, рисков и в огромна нужда от незабавно преразглеждане. ”

Според изследване на Центъра, едно приблизително статическо 13-годишно момиче бива облъчено с видеа за хранителни разстройства и самонараняване още в първите минути от използването на приложението. Затова Ахмед приветства освен ограничението на екранното време, само че и пречистването на фийдовете от сходно наличие.

Източник

4-годишно момче влиза в Книгата на върховете на Гинес

ТикТок вкарва ограничавания за потребителите си

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР