TikTok въвежда нова функция. Мрежата за видеосподеляне вече ще позволява

...
TikTok въвежда нова функция. Мрежата за видеосподеляне вече ще позволява
Коментари Харесай

TikTok конкурира Twitter: Пуска функция за текстови публикации

TikTok вкарва нова функционалност. Мрежата за видеосподеляне към този момент ще разрешава изявления, формирани само от текст. Досега това не беше допустимо. Нововъведението идва в отговор на ребрандирането на Twitter и по всичко наподобява, че задачата е да се привлекат консуматори, които търсят опция на обществената мрежа на Илон Мъск.

Заявката на Tik Tok е напълно скоро да разрешава да се разгласяват текстови постове с до 1 000 думи, цветни фонове и стикери. Новия си ход мрежата назовава опит за „ разширение на границите за основаване на наличие “.

Компанията разгласи текстова функционалност, откакто Мъск взе решение и ребрандира Twitter. Птичката - иконичното лого на обществената мрежа - " отлетя " вечно и беше сменена от стилизирана писмен знак “X ”. Това е следващата смяна, която Мъск направи в Twitter, откогато закупи компанията през октомври предходната година. След като милиардерът застана отпред, приходите от реклами спаднаха с 50%, последваха всеобщи уволнения измежду личния състав, а предишния месец бяха наложени и ограничавания върху броя на постовете, които потребителите могат да видят за един ден - съгласно статута на профила им. Коментаторите дефинираха последния ход на милиардера да промени логото на компанията като „ извънредно опасен “.

Конкурентните софтуерни компании употребяват хаоса и катаклизмите, които Мъск провокира в Twitter, като опция да привлекат част от потребителската база на обществената мрежа и да започват конкурентни платформи.

Сега след ребрандирането се чака отлив на потребителите и TikTok прави опит да им даде опция.

От TikTok декларират, че желаят да „ дават на писмената креативност, която са виждали в мнения, надписи и видеоклипове, особено пространство, където да блесне “.

Уебсайтът TechCrunch предвижда, че въвеждането на новата функционалност може ще погълне Twitter (сега „ X “) и обществените платформи на Meta – Instagram и Threads.

Threads в действителност е текстово приложение на Instagram, което употребява съществуващата база от консуматори на Instagram и беше пуснато с доста звук по-рано този месец. Threads бързо притегли 100 милиона консуматори. Те се записаха за по-малко от пет дни след стартирането му, само че бързо се разочароваха - броят на дейните всекидневни консуматори от този момент понижа със 70%, по данни на Forbes.

Instagram, въпреки това, има 2,3 милиарда консуматори, съгласно уеб страницата Business of Apps. За съпоставяне TikTok има малко над един милиард консуматори, само че двете обществени мрежи имат друга публика. Потребителите на TikTok са по-млади от тези на Instagram. Според английския контролен орган за връзки, платформата за видеосподеляне TikTok е източник номер едно на вести за 12-15-годишните, следван от YouTube и Instagram.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР