Тих бял Дунав съвсем утихна тези дни. Най-пълноводната река на

...
Тих бял Дунав съвсем утихна тези дни. Най-пълноводната река на
Коментари Харесай

Реките вече не пазят своите тайни

Тих бял Дунав напълно утихна тези дни. Най-пълноводната река на Европа стигна невиждани дъна и тук-там пресъхна съвсем до край, откакто континентът претърпява най-голямата си суша от половин хилядолетие. На дунавското дъно, както и по коритата на доста други европейски реки, се появиха исторически артефакти.

" Флот от нацистки военни кораби се издигна от наранена от суша река в Европа ", съобщи трагично американската военна медия Task&Purpouse. " Надигналата " се флота край Прахово, Сърбия, е в действителност дунавската флотилия на германците от 1944 година, състояща се от почти 200 плавателни съда, от която те вземат решение да се отърват в процеса на оттегляне. За да не се окажат в ръцете на Червената войска, някои от корабите са потопени в реката. Както се оказва - с голям брой снаряди, които могат да експлодират (поне 10 хиляди). През 2020 година дори е подписан контракт за премахването на 23-те нацистки кораба от региона към Прахово. До реализирането на това огромно изчистване обаче не се и стига. Германски лодки се появиха и по италианската По, където сушата също " изпи " реката.

Друг забавен феномен, който изплува от дълбините на европейските реки, бяха по този начин наречените от The Guardian камъни на глада, отломки и кокали. От тях най-привличащи вниманието бяха първите, които експлодираха в обществените мрежи с мистичното обръщение върху тях - " Ако ме четете, плачете ". Подобно на немските лодки, камъните също не се появяват на повърхността за първи път - били са забележими и през 2018 година Британската медия споделя мнението на чешки учени от 2013 година, които ги разказват като " изсечени в години, цялостни с компликации и с букви на създатели, забравени в историята и казващи, че сушата е донесла неприятна годишна продукция, липса на храна, високи цени и апетит за бедните. " С други думи, появяват се тъкмо в точния момент.

Всъщност се демонстрираха цели градове. Няколко от тях са в Галисия, Испания - да вземем за пример Асередо, съзнателно потънал през 1992 година В резервоара Ас Кончас се появи нов римски форт, а потопеното населено място на остарелия Портомарин също учуди иберийците. Друга археологическа находка е " Испанският Стоунхендж ", който съгласно CNN " изникнал след пресъхване на язовир ". Тя също не е оригиналност - още през 20-те години на предишния век е било ясно, че до контейнер Валдеканес в централата испанска провинция Касере има такова образувание. Друг подобен е бил открит инцидентно до река Гуадиана, до момента в който локални фермери са правели плантация за авокадо.
Реклама
В Германия останките на селото Берих край Валдек също бяха оригиналност за тамошните археолози.

Но откритията не се ограничиха до епохата след появяването на хомо сапиенс, тъкмо както сушата не засегна единствено Европа. В Съединени американски щати, където няколко щата към този момент се борят с водна рецесия, пресъхнала река в Тексас разкри напълно непокътнати следи от динозавър. Седемтонното животно се е разхождало по тези земи преди към 100 милиона години.
Свързани публикации Един събор, гол на 70% 12 август 2022, 07:12 Фалшив романс по Българска национална телевизия 5 август 2022, 06:30 Кичка vs Панайот: Сурова деликатност 8 юли 2022, 06:50 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медийна сергия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР