Тиенуън-1, китайската сонда, която ще бъде изпратена на Марс, беше

...
Тиенуън-1, китайската сонда, която ще бъде изпратена на Марс, беше
Коментари Харесай

Китайска сонда се отправя скоро към Марс

Тиенуън-1, китайската сонда, която ще бъде изпратена на Марс, беше превозена до провинция Хайнан. Там тя ще бъде инсталирана на ракета-носител Чанджън-5 и изстреляна през идните дни, заяви Китайската академия по галактически технологии, предава Китайското национално радио.

Академията сподели още във вторник, че сега галактическият апарат се приготвя за изстрелването от космодрума Уънчан. Според Китайската корпорация за галактически науки и технологии задачата на Тиенуън-1 ще извърши три научни цели: циркулиране към Марс за изцяло наблюдаване, кацане на повърхността на планетата и изпращане на марсоход за изследване. Той ще извърши научни проучвания на почвата на планетата, геоложката конструкция, околната среда, атмосферата и водата. Ако задачата на Тиенуън-1 е сполучлива, това ще бъде първата експедиция до Марс, която ще извърши три цели с една сонда.

Пътуването на Тиенуън-1 до Марс ще отнеме към седем месеца. Сондата, която се чака да бъде седмата по рода си в света и първата от Азия, е снабдена с шест колела и четири слънчеви панела, придвижва и шест научни инструмента. Тежи повече от 200 кг и ще работи на планетата в продължение на три месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР