„Тиенлиен-1“, с което завърши своето „съзвездие от спътници“ за проследяване

...
„Тиенлиен-1“, с което завърши своето „съзвездие от спътници“ за проследяване
Коментари Харесай

Китай изстреля в зададена гестационна орбита петия сателит от серията

„ Тиенлиен-1 “, с което приключи своето „ съзвездие от спътници “ за следене на данни и релейна връзка от първо потомство, съобщи радио „ Китай “.

Ракетата-носител „ Чанджоу-3С “ излетя в 11:53 ч. пекинско време от Центъра за изстрелване на спътници в провинция Съчуан. Новият спътник ще сплоти старания с останалите четири от серията „ Тиенлиен-1 “ и един от „ Тиенлиен-2 “, като дружно ще обезпечат информационно покритие за галактически кораби и ще трансфорат Китай във втората страна с световна релейна сателитна система след Съединени американски щати.

„ Тиенлиен-1 05 “ е създаден от Китайската корпорация за галактически науки и технологии. Негова задача е да поддържа целостта на релейната сателитна система, да дава услуги като предаване на данни, измервания и надзор на информация, както и установяване на орбита за галактическите кораби и други свързани платформи.

Разработката на сателитното съзвездие стартира през 2003 година Първият спътник от серията „ Тиенлиен-1 “ бе изстрелян на 25 април 2008 година, вторият на 11 юли 2011 година, а третият на 25 юли 2012 година, формирайки „ тризвездна “ световна мрежа. Системата усъвършенства покритието и информационните услуги за пилотирани галактически кораби на Китай от по-малко от 20% на повече от 98%. На 22 ноември 2016 година бе изстрелян четвъртият спътник от същата серия, с което в допълнение се усъвършенства стабилността и целостта на системата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР