Тичането може и да не е най-любимото кардио на хората,

...
Тичането може и да не е най-любимото кардио на хората,
Коментари Харесай

Как да горим повече мазнини и калории, докато тичаме

Тичането може и да не е най-любимото кардио на хората, които желаят да отслабнат, само че това не трансформира обстоятелството, че точно то е един от най-ефективните способи за събаряне на килограми. Освен това може да даде още по-добър резултат, стига да следваме шестте съществени съвета на треньора Лорън Венц. Именно с тях ще горим повече калории и мазнини и ще укрепим мускулите си.

Тичането на дълги дистанции не е целесъобразно

Факт е, че да пробягаме цялостен маратон може да бъде удовлетворяващо, само че в случай че задачата ни е да свалим тегло, дългите дистанции не са за предпочитане, защото не се отразяват добре на мускулите. А отслабването на мускули значи по-бавен метаболизъм. За да избегнем този отрицателен резултат, е добре да се придържаме към бягане до един час или даже по-малко.

Силовите тренировки не са за занемаряване

Както към този момент стана дума, построяването на мускулна маса ни оказва помощ да забързаме метаболизма си. И в случай че желаеме да свалим килограми, силовите тренировки въобще не са за занемаряване - целесъобразно е да им отделяме толкоз време, колкото и на кардиото.

Когато вършим и двата типа тренировки обаче и следим тежестта си, цифрата на кантара може и да ни обърка, тъй като мускулите тежат повече от мазнините. Освен това в резултат на смяната на структурата ни, може да видим, че облеклата ни стоят по по-различен метод. Това обаче въобще не трябва да ни обезкуражава.

Разнообразяване на джогинга със спринт

Джогингът за 30 до 60 минути фактически оказва помощ за намаляване, само че с времето тялото ни привиква с него и стартира да гори по-малко калории, тъй като към този момент знае какво да чака. За да се предизвикаме повече за в допълнение изгорени мазнини, е добре да разнообразяваме спокойното бягане със спринт.

Ако сме начинаещи, можем да стартираме с четири до пет 400-метрови спринта, всеки от които последван от лек джогинг, също за 400-метра.

Почивката е наложителна

Каквито и да са задачите ни, свързани с килограмите, възобновяване на тялото ни би трябвало да ни е също толкоз огромен приоритет. Затова е добре да имаме един или два почивни дни, които в случай че желаем, можем да превърнем в дейна отмора с йога извършения или каране на колело в парка да вземем за пример.

Понякога е по-добре да пропуснем джогинга

Ако при джогинг изпитваме лека болежка или стягане, това нормално е обикновено и не е мотив да пропущаме подготовка. В случай че мъчителното чувство обаче е мощно, е по-добре да си останем у дома. Препоръчително е също да не тичаме, в случай че имаме стомашни или респираторни проблеми, както и при замърсяване на въздуха, написа Women`s Health.

Храненето също е от голяма важност

Последно по ред, само че въобще не и по значимост, е по какъв начин се храним, когато имаме подготвителен режим и желаеме да свалим килограми. За да имаме резултати, би трябвало да следим изгорените калории да са повече от употребяваните. А тичането може да ни накара да се усещаме по този начин като че ли сме безумно изгладнели. За да не се поддадем на изкушението да преядем на момента, може да пийнем вода - от време на време дехидратацията се усеща като апетит.

Добре е да имаме поради също по този начин, че храните, богати на фибри, са по-засищащи, тъй че можем умерено да хапваме от тях, само че още веднъж не прекалено, несъмнено. И защото с цел да тичаме, се нуждаем от въглехидрати, не трябва да се лишаваме и от тях, като е целесъобразно да ги консумираме преди джогинга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР