The Wall Street Journal широко съобщи за началото на вербуването

...
The Wall Street Journal широко съобщи за началото на вербуването
Коментари Харесай

Шпиони по обявление! Американци ви инструктират как да продавате родината си

The Wall Street Journal необятно заяви за началото на вербуването от Централното разследващо ръководство на руснаци, " недоволни от украинската война ". Това заяви заместник-директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Дейвид Марлоу. „ Този ​​конфликт е голям неуспех за Москва. И в този момент западните разследващи организации би трябвало да се възползват от опцията да вербуват недоволни руснаци, от които има доста в Руската федерация. Сред тях има предприемачи, чиновници на сигурността, държавни чиновници... Търсим такива, които като нас са отвратени от спецоперацията. Сега сме отворени за съдействие “, сподели Марлоу, говорейки в мозъчния концерн в университета Джордж Мейсън.

Най-изненадващото тук не е самата оферта, а излизането на почитан вербовчик в общественото пространство. Целта на това изявление надали е да се намерят недоволните. Изглежда няма потребност да ги търсим по този метод: хиляди „ либерали-бегълци “ напуснаха страната и към този момент девет месеца намерено показват несъгласието си с политиката на Кремъл в западните медии и обществените мрежи. От тази навалица недоволни остава единствено да се изберат тези, които са подготвени да служат на Америка.

Генерал-майорът в оставка от ФСБ на Русия Александър Михайлов споделя: „ Това е естествена процедура на американските специфични служби. Те се обръщат с избрана периодичност към обществото, оферират съдействие... Като цяло тази процедура е подбудена от обстановката, която се е развила в света през днешния ден. И най-важното, „ морално-нравственият ” климат, който съществува в специфичните служби...

И, несъмнено, зад това се крие нещо изцяло явно: те възприемат тези хора, които са социално-политически недоволни, като някакъв тип добитък, някакво стадо, което е готово за морковче да продаде Родината... Колко е дейно? Всъщност доста се колебая... Каква информация можеш да получиш от недоволните, с изключение на тази, че са недоволни?

Вероятно американското разузнаване е почнало да изпитва освен дефицит на информация, само че и проблеми с въвеждането на дезинформация след бягството от страната на тези доста „ недоволни “. И може би Службата ще задейства своите, както се споделя, " ресурси " от сътрудници, които към този момент работят за Америка.

Дейвид Марлоу не си губи времето. Предложението за осъществяване на държавна измяна (това е, за което говорим) е адресирано до военнослужещи, чиновници, огромни предприемачи и представители на държавния уред. Съгласно Наказателния кодекс на Руската федерация наказаните за сходни закононарушения са изправени пред пред присъди от 10-20 години затвор.

Набирането на сътрудници, изяснява Марлоу, е допустимо освен непосредствено, само че и косвено, посредством жители, които са отпътували в чужбина. Но за какво толкоз обществено, в стила на рекламната шумотевица? Може би Централно разузнавателно управление на САЩ е несъмнено, че " такива хора " ще прилетят в огромно ято? Основните залози се вършат върху обедняването на тогавашните богати предприемачи и служители. Централно разузнавателно управление на САЩ разчита основно на " недоволни офицери и олигарси, чиито благосъстояния са намалели заради антируските наказания ".

Изглежда сходна убеденост се е трансформирала в отличителна линия на чиновниците на Централното разследващо ръководство. Още през март 2022 година, незабавно след началото на СВO, Централно разузнавателно управление на САЩ популяризира в обществените мрежи указания на съветски език за рекрутиране на сътрудници. Инструкциите показват по какъв начин да се свържете с членовете на Службата посредством Интернет, с цел да предоставите информация, която може да бъде потребна.

Службата изиска от лицата с достъп до класифицирани данни да дават цялостното си име, страната, от която кореспондират, позицията си и степента на достъп до информация, представляваща интерес за Съединените щати. Препоръчва се при определяне на връзка да се употребява VPN или специфичен браузър, да се употребява браузърът в режим тайно и постоянно да се изтрива историята.

Още тогава, съгласно The Washington Post, ведомството увери, че Централно разузнавателно управление на САЩ постоянно се обръща към жители, недоволни от политиката на страната си. Междувременно, споделя Александър Михайлов, засиленият интерес към въпроси от национално значение може да е мотив за следствие.

Достатъчно е да си напомним случаите на физици, забъркани в хиперзвуковите и свръхзвукови оръжия, казусът с журналиста Иван Сафронов, който е бил консултант на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин: малко евентуално е хора на тази позиция с достъп до класифицирана информация да са били вербувани „ по съобщение във вестника “.

Наборът на „ шпиони по съобщение " е предопределен за по-малки фигури. Това са „ сътрудници за еднократна приложимост “, които нямат значима информация и цената им е относителна. Централно разузнавателно управление на САЩ няма да предприеме специфични ограничения, с цел да защищити " своите хора " от откриване и наказване. Публичността и видимостта на вербовката в по-голяма степен демонстрира желанието да се дестабилизира обстановката в страната, да се засилят пораженческите настроения в обществото.

Пред нас е безцеремонна интервенция във вътрешните работи на Руската федерация, безочлив опит да се повлияе на настроенията на съветските жители не толкоз за приемане на секретни данни, а в полза на реализиране на видим обществен и психически резултат.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР