The Register публикуваха тази седмица резултатите от доклад на престижна

...
The Register публикуваха тази седмица резултатите от доклад на престижна
Коментари Харесай

Доклад извежда САЩ като лидер в киберпространството

The Register разгласиха тази седмица резултатите от отчет на влиятелна английска организация, съгласно която Съединени американски щати са едноличния водач в киберпространството в стратегическо и военно отношение. Изследването на Международния институт за стратегически проучвания обгръща 15 страни от целия свят. То ги прави оценка по няколко критерия, разделяйки ги в три съществени групи. В първата и най-горна група се намира само Съединени американски щати, които съгласно института са надалеч пред обсъжданите от тях страни.

прави оценка на обособените страни, следейки разнообразни индикатори, като офанзивни киберспособности, киберзащита и резистентност, основни благоприятни условия за разузнаване в киберпространството, ръководство, командване и надзор, световно водачество в областта на киберпространството, степента на самостоятелност и зависимости.

„Доминиращата позиция в киберпространството се явява стратегическа цел на Съединени американски щати от средата на 90-те години на предишния век. Това е единствената страна със сериозем световен отпечатък, както в региона на военното, по този начин и на гражданското потребление на киберпространството, въпреки и сега страната да счита, че е серизоно застрашена от Китай и Русия в тази област“, показва проучването. Институтът акцентира напъните на страната във връзка с обезопасяването на сериозната си инфраструктура в киберпространството, а също това, че Съединени американски щати са водещата страна във връзка с офанзивните си качества в света.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР