Тези смъртни случаи са неприемлива цена за мобилност. Няма извинение

...
Тези смъртни случаи са неприемлива цена за мобилност. Няма извинение
Коментари Харесай

Същинска Касапница По Пътищата! Всеки 24 Секунди Загива По Един Човек

" Тези смъртни случаи са неприемлива цена за подвижност. Няма опрощение за бездействието. Това е проблем с потвърдени решения ", означават от СЗО.

Докладът за световния статут на пътната сигурност, който се базира на данни от 2016 година, демонстрира, че обстановката се утежнява.

В отчета с данни от 2013 година годишно на пътя са изгубвали живота си 1,25 милиона души. Въпреки че се регистрира нарастване на общия брой на починалите, равнището на смъртни случаи спрямо увеличаващия се брой хора и коли в света се стабилизира през последните години.

" Това демонстрира, че съществуващите ограничения за сигурност на пътя в страните със междинен и висок приход са смекчили обстановката ", акцентират от здравната организация. Това най-вече се дължи на по-добро законодателство за основните опасности, в това число превишена скорост, изразходване на алкохол и шофиране, неизползване на колан, каски и други.

По-обезопасената инфраструктура като пешеходни пътеки, велоалеи и по-добри стандарти за колите също се отплащат.

Но до момента в който доста страни усъвършенстват обстановката, доста по-бедни страни изостават.

Смъртността в Африка е изключително висока. 26,6 смъртни случая на всеки 100 000 души на година спрямо 9,3 в Европа, където смъртността е най-ниска.

Пешеходците и велосипедистите съставляват 26% от всички починали на пътя, а в Африка са 44%.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР