Тези машини, които у нас породиха манипулации за изборния процес,

...
Тези машини, които у нас породиха манипулации за изборния процес,
Коментари Харесай

Тези машини няма да ги допуснем повече до избори!

" Тези машини, които у нас породиха операции за изборния развой, ние няма да ги допуснем повече до избори! ".

Тази безапелационна поръчка даде депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председател на партията Йордан Цонев пред Нова тв през днешния ден. И стартира още веднъж концепцията на Движението - да се вкарат сканиращи хартиената бюлетина устройства, а не сегашните. Която Движение за права и свободи предложи още веднъж по време на съвещанието на правната комисия в сряда, на която Изборният кодекс бе " отворен " за следващ ремонт на ремонта.

" Нашите гласоподаватели привикнаха с машините - на всички избори с машини покачваме резултата си, в Турция сме добре. Никога не сме желали тези машини. С тях гласоподават единствено за (Николас) Мадуро във Венецуела " - продължи Цонев в отговор на въпроса по какъв начин от поддръжници на машинния избор, от Движение за права и свободи станаха съперници.

Така и не стана ясно у кого тъкмо измежду народонаселението са подбудени операции в изборния развой със сегашните устройства. На Движение за права и свободи обаче това споделяли по време на акцията, по думите на Цонев, и гласоподаватели на Движението, и на Българска социалистическа партия. Тези на ГЕРБ също нямали доверие, изброи той. " Софтуерни експерти ни споделят, че може елементарно да се манипулира този програмен продукт ", съобщи още депутатът.

" Ние искахме и ще продължим да желаеме машини които броят бюлетините и които връщат невалидните бюлетини ", отсече той. 

" 30 години от 32 произвеждаме избори по този метод. Кога стана бюлетината следена ", възмути се Цонев.

Дали предлагането на Движение за права и свободи за елиминиране на машината ще срещне поддръжката на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, следва да забележим. В сряда от Движението обявиха, че в случай че се схване, то по този метод ще можем да гласуваме надалеч във времето.

- Това новата коалиция ли е?, бе запитан Цонев във връзка с така наречен Хартиена коалиция.

" Докато ние се замеряме с измислени обединения, хората чакат онази, която ще реши проблемите. " Продължаваме промяната "  казват ние няма да подкрепим победилата, обаче победилата да поддържа нас. Това е безспорен нонсенс ".

" Ако първите два мандата не се осъществят, третият мандат си го представям като някаква форма на антикризисен кабинет с къс мандат ", уточни още депутатът. И даде своята формула, съгласно вчерашното гласоподаване за помощ за Украйна: " Най-добрият вид е 173 депутата да създадат кабинет - евроатлантическата коалиция. Това е волята на народа. "

За Цонев имало преструване на правосъдна и антикорупционна промяна от страна на Политическа партия и Демократична България:

" Искат " стани да седна ", преодоляване на избрани постове - не желаят антикорупционно законодателство. Внесохме в предния парламент няколко закона, в това число за инхаус - не ги поддържаха, останаха си да работят с инхауса. Внесохме план на конституция - отново не ".

- Те ще желаят без (Иван) Гешев. Вие къде сте?

" Там сме, където е конституцията. Като се промени - ок. Гешев да си върви и да седне различен. Ми какво решаваме? Ние имаме проблем с това по какъв начин е структурирана правосъдната система и прокуратурата. И по-късно да се приказва персонално. Въобще не го погледнаха, не го погледнаха. Не ги устройва. Съжалявам! ", постави точката Цонев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР