Тези изключително популярни в България сладки се правят много по-лесно,

...
Тези изключително популярни в България сладки се правят много по-лесно,
Коментари Харесай

Домашни толумбички, които се изяждат на мига: лесната рецепта на баба (Видео)

Тези извънредно известни в България сладки се вършат доста по-лесно, в сравнение с си мислите.

Ето нужните съставки за тестото на вашите домашни толумбички: 2 чаши вода;2 супени лъжици масло; 3 яйца; 2,5 чаши брашно; 1 супена лъжица нишесте; 3 супени лъжици грис. Съставките за сиропа са: 3 чаши захар; 2 чаши вода; 1 супена лъжица лимонен сок.

Изсипете водата в тенджера и сложете на котлона, с цел да се загрее. Разтопете маслото в горещата вода. След като маслото е разтопено и добре разхвърляно, прибавете брашното и го разбъркайте, като настройките котлона на междинна температура. Когато сместа стане ека и спре да залепва я прехвърлете в огромна купа, с цел да може бързо да се охлади.

За да приготвите захарния сироп първо би трябвало да сипете водата в тенджера и да я загреете на котлона на междинна температура. Когато водата заври прибавете захарта и лимоновия сок и изключете котлона.Разбъркайте към този момент охладеното тесто с миксер с висока степен на деяние. Добавете гриса и нишестето. След това започнете последователно да добавяте яйцата. Разбъркайте, до момента в който стане безпрепятствено. Пресипете тестото в специфична сладкарска торбичка и започнете да го изстисквате в мазнината за пържене. Тя би трябвало да бъде със стайна температура, не гореща. За да отделяте количеството тесто за всяка тулумбичка, използвайте намаслена ножица. Не използвайте нож, с цел да запазите формата на тестото. Нагласете котлона на ниска температура. Когато тулумбички получат кафеникав „ тен ” ги прехвърляйте непосредствено в купата със сиропа. След 2 минути ги извадете и ги прехвърлете в паница.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР