Тези храни се препоръчват за консумация на закуска и могат

...
Тези храни се препоръчват за консумация на закуска и могат
Коментари Харесай

Заредете деня с енергия - най-добрите храни за закуска

Тези храни се предлагат за консумация на закуска и могат да се комбинират в разнообразни вкусни и в същото време здравословни комбинации.

1. Пълнозърнест самун

Той се счита за мега-здравословна храна, която е богата на антиоксиданти, минерали, нужни за здравето на тялото. Съдържащите се в него желязо, цинк, магнезий, калций и витамини от група В зареждат с сила.

2. Авокадо

Ако мислите, че авокадото е прекомерно калорично, включете го в менюто си за закуска – тогава няма от какво да се страхувате за калориите. Авокадото е богато на мазнини, хранителни фибри и вода - затова откакто сте го консумирали, ще сте сити дълго време, сърцето ви ще работи добре.
Какво си предизвикваме, когато не закусваме?
Сутрин всеки гледа да поспи най-малко още 5 минути и времето за закуска отлита. Докато стигнем в офиса и се ориентираме в ежедневния си граф...
Прочети повече
3. Орехи

Орехите са друга храна, богата на мазнини, които имат доста добър резултат върху сърдечната функционалност. Не бива да преяждате с ядки, те са много калорични. Създайте си табиет да добавяте няколко ядки към закуската. Това е чудесно решение за добър старт на деня. 

4. Горски плодове

Те въздействат съвършено на кръвоносната система, форсират кръвообращението. Всички типове горски плодове са подобаващи, да вземем за пример боровинките имат доста фибри и витамин С. Изберете плодове, които харесвате и прибавете към утринната си каша или киселото мляко.

5. Батат
Предиобедната закуска - да или не?
Съвременното обилие от информация вече стартира да вреди, защото рекомендациите постоянно могат да бъдат много спорни. Взе...
Прочети повече
Бататите съдържат доста бета-каротин. Той е добър за имунната система. В една кореноплодна просвета има и доста витамин А, съвсем 4 пъти повече от нужната ни дневна норма.

Те се отразяват удобно на здравето на червата, тъй като имат в себе си доста фибри, с почти 6,5 грама фибри на чаша сварени батати. Разтворимите фибри, като пектина в сладките картофи, оказват помощ за увеличение на възприятието за задоволеност, което може да ви помогне да консумирате по-малко калории. Той също по този начин усилва размера на изпражненията и предизвиква редовността на червата, тъй че в случай че ви изтезава запек, прибавянето на батати към вашето меню може да облекчи признаците ви.

6. Сирене

По-добре е да изберете приблизително нискомаслени или мазни продукти, те са най-подходящи за закуска. Сиренето съдържа доста магнезий, калций и калий и най-важното е, че съдържа задоволително протеин.

Закуската е яденето, която би трябвало да обезпечи на организма нужната сила, с цел да сте ефикасни денем. Правилните артикули, включени в нея, ще я създадат отличен старт на деня.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР