Тези доста лесни за приготвяне и питателни храни трябва да

...
Тези доста лесни за приготвяне и питателни храни трябва да
Коментари Харесай

Топ 10 храни, полезни за сърцето

Тези много лесни за подготвяне и питателни храни би трябвало да участват в храненето на всеки.

Започнете деня си с купа гореща овесена каша

Точно като положителната остаряла викторианска Англия. Кашата е богата на омега-3 мастни киселини, соли на фолиевата киселина и калий. Освен това тази храна съдържа доста потребни фибри, които понижават равнището на " неприятния " холестерол в кръвта. И с цел да добавите фибри, прибавете комат банан към кашата.

Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини , тази риба дейно намалява кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци в съдовете. Идеалното количество сьомга за нашето тяло е две порции на седмица. По този метод ще понижим риска от гибел от сърдечен удар с една трета.

Една от най-здравословните храни в света е авокадото.

Добавете късчета към салатата, с цел да наситете организма си с потребни за сърцето мазнини. Авокадото съдържа мононенаситени мазнини, които покачват равнището на " положителния " холестерол.

Зехтинът също е с високо наличие на мононенаситени мазнини.

Между другото, той е доста публикуван в другите кухни, населяващи такива като южните страни като Италия, Гърция, Кипър и т. н. А равнището на смъртните случаи от инфаркти тук е доста по-ниско, в сравнение с в други европейски страни.

Да ядем орехи!

Също по този начин е богат на омега-3 мастни киселини. Можете умерено да добавите бадеми или макадамия (австралийски ядки) към орехите. Освен потребни киселини, ядките са наситени и с фибри. Отличен източник на здравословни и потребни мазнини.

Искате нещо по-деликатно и сладко?
Това са потребните храни за щитовидната жлеза – похапвайте ги постоянно!
Сред най-важните фактори, оказващи въздействие върху щитовидната жлеза, е храната. Ако човек има открити проблеми с този орган, би трябвало м...
Прочети повече
Преминете към горски плодове, пресни или замразени

Нашите любимци са – ягоди, малини, горски ягоди, боровинки, касис – всички те имат изразени противовъзпалителни свойства, които понижават риска от сърдечни болести и рак.

Да не забравяме боба!

Заредени със здравословни фибри, омега-3 мастни киселини и калций, бобовите растения са доста здрави. Особено леща, нахут и фасул.

Да преминем към салатите. Идеалната съставна част за тях е спанакът.
Кой би повярвал, че тъкмо тези 6 храни може да се окажат нездравословни
Понякога в устрема си да се храним здравословно позволяваме някои неточности. Прекаляваме с потреблението на храни, показани ни като полез...
Прочети повече
Ще ни помогне да останем в страхотна форма за дълго, дълго време, защото съдържа лутеин, фолиева киселина, калций и фибри.

Лененото семе също не е лишено от фибри и омега-3 киселини.

Добавете малко семена в купа с овесени ядки или в пълнозърнесто хлебче, това е отлично допълнение към здравословната закуска.

Соята затваря нашата ТОП десетка

Понижава холестерола и е източник на здравословни протеини, защото е с ниско наличие на наситени мазнини.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР