Тези дни нямаше нищо, което да даде основания да се

...
Тези дни нямаше нищо, което да даде основания да се
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Вече сме на ръба от война между проксита да се премине към война между две държави

" Тези дни нямаше нищо, което да даде учредения да се приказва за смяна във външнополитическата теория на страната ", съобщи пред БНР някогашният заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков във връзка думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, адресирани към настоящия министър на външните работи Стефан Димитров.

" Става дума явно напълно единствено за вътрешнополитически причини. Това отразява по-сериозен и бездънен проблем - в България външната политика се преглежда не като национална, а като партийна. "

" С удара против Израел Иран демонстрира, че е натрупал самочувствие да поеме провокации. Вече сме на ръба войната да се трансформира от война сред проксита във война сред две страни ", счита Кючуков.

Той предвижда, че на този стадий Израел по-скоро няма да отговори с удар против Иран. Очакванията са това да не бъде пряк отговор против Иран, а да се изрази в усилване на офанзивите против " Хизбула " в Южен Ливан.

" Това разрешава на Израел да търси морална легитимация и усилване на военните дейности в Газа, защото те бяха подложени на доста сериозна рецензия в интернационален проект. "

" Осъждайки " Хамас ", доста европейски страни не одобряват и дейностите на Израел в Газа, довели до невиждана филантропична злополука. Паралелните войни в Украйна Газа ускоряват усещането за двойни стандарти на Запада, респективно разделянето сред Запада и не-Запада(всички останали) ", разяснява Кючуков.

По думите му, войната в Газа е довела до " експорт на ненавист " - избуяването на антисемитизъм и ислямофобия в западните общества.

" В Европейски Съюз се ускорява и наклонността, настояваща за признание на Палестинската страна. Това, по което липсва единодушие, е по какъв начин се взема решение в дълготраен проект този спор. Ако след цялата тази война не се стигне до дълготрайно решение, ще имаме дълготрайна дестабилизация и дълготрайни периодически войни ", планува Любомир Кючуков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР