Тейлър Суифт беше обявена за Личност на годината на TIME

...
Тейлър Суифт беше обявена за Личност на годината на TIME
Коментари Харесай

Тейлър Суифт влезе в историята, след като стана “Личност на годината” на списание Time

Тейлър Суифт беше оповестена за Личност на годината на TIME за 2023 година - първата жена, която се появява два пъти на корицата на " Личност на годината " от началото на франчайза през 1927 година, заяви списание " Тайм ".

Суифт беше оповестена за Личност на годината и през 2017 година, когато беше приета за една от нарушителките на мълчанието, въодушевили дамите да приказват намерено за полови похищения.

Определянето на Суифт за Личност на годината бележи няколко други първи събития за франчайза на TIME, който стартира преди близо век като метод да се обхване годината посредством индивида, групата или концепцията, които са имали най-голямо въздействие върху света през предходните 12 месеца - за положително или неприятно.



Снимка " Х ":Тейлър Суифт

Тя е първият човек, който е определен поради достиженията си в региона на изкуството, и е едвам четвъртият определен, който е роден през последните 50 години. Като първата жена, която е отличена повече от един път, Суифт се причислява към дребна група от неведнъж номинирани, наред с няколко американски президенти и международни водачи.

Франчайзът, който до 1999 година се наричаше " Мъж на годината ", исторически е бил с мъжки пристрастености - хората, които нормално са били избирани, постоянно са били международни водачи и основни изпълнителни шефове - длъжности, които дълго време са били заемани от мъже. Преди 1999 година единствено три дами са получавали самостоятелно купата " Жена на годината ": Уолис Симпсън през 1936 година, кралица Елизабет II (1952 г.) и Корасон Акино през 1986 година (През 1937 година Сун Мей-линг е половината от оповестените за " Мъж и жена на годината " дружно със брачна половинка си Чан Кайши).

През 2015 година тогавашният немски канцлер Ангела Меркел беше първата жена, оповестена за " Личност на годината " от съвсем 30 години насам, последвана от активистката за запазване на околната среда Грета Тунберг през 2019 година През 2020 година TIME сътвори 89 нови корици, с цел да обърне внимание на авторитетни дами, които са останали в сянка през годините. Жените, изтъкнати в този план, " бяха другите барабанисти, в чийто темп маршируваше цялостен век, без постоянно даже да го знаят ", написа някогашният основен редактор Нанси Гибс. Изучаването на техните истории беше " акт на разкриване и преоткриване на опциите, които се появяват, когато гледаме и слушаме по друг метод света, който тези дами сътвориха ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР