Тестването на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите

...
Тестването на учениците за COVID-19 трябва да отпадне в следващите
Коментари Харесай

Денков иска нова дата на учебната година. Предложението

Тестването на учениците за COVID-19 би трябвало да отпадне в идващите дни. Такава заповед обаче може да бъде издадена от Министерството на здравеопазването. Това сподели в Бургас министърът на образованието Николай Денков, представен от БГНЕС.

„ Аз съм изразил безапелационното си мнение, че в идващите дни би трябвало да отпаднат ограниченията в учебните заведения. Днес или най-късно на следващия ден ще излезе мнението. Но би трябвало да се имат поради украинските жители, които влизат в страната. Експертното мнение оставям на Министерството на здравеопазването ”, посочи министърът.

Акад. Денков разяснява оповестените от МОН през днешния ден три разновидността за смяна в броя на образователните дни и продължителността на ваканциите през годината. От МОН изрично подчертаха, че образователната 2022-2023 година ще стартира на 15 септември, както до момента, за Денков обаче 7 септември е най-подходяща дата за начало на образователната година.

„ Като стартова дата наподобява най-подходящо сега 7 септември, печелим една седмица повече, която може да се употребява и за повече ваканции вътре в образователната година, само че и за повече материал, повече време за практикуване на материала.

Освен това предлагаме и удължение на образователната година с две седмици от първи до шести клас, тъй че общо се получават три седмици и за тези випуски. Част от тях да бъдат употребявани за удължение на ваканциите по време на образователната година, част от тях за повече време за практикуване на материала ”, съобщи Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР