Тестовете на българските граждани, пристигнали късно снощи от Ухан, са

...
Тестовете на българските граждани, пристигнали късно снощи от Ухан, са
Коментари Харесай

Българите от Ухан са с отрицателни тестове за коронавируса


Тестовете на българските жители, пристигнали късно нощес от Ухан, са негативни за новия ковид. Това разгласи пред публицисти полк. доцент Георги Попов, шеф на Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА).

Транспортът на двамата младежи – момиче и момче, мина без катастрофи. Те бяха признати в положително здравословно положение. От физикалния обзор не се откриха отклонения от нормата, а направеният тест излезе негативен за новия ковид. В средата на инкубационния интервал тестванията ще бъдат повторени. Пациентите са настанени в стаи с следен достъп и ще останат за наблюдаване за 14 дни, разясни доцент Георги Попов.

Доц. доктор Ангел Кунчев – основен държавен здравен контрольор, акцентира, че са подхванати нужните ограничения за предварителна защита, а в случай че е належащо, ще се разпоредят и спомагателни такива, дружно с сътрудниците ни от Европейския съюз. По думите му, с изключение на на Летище София, медицински екипи има и на летищата във Варна и Бургас. До дни ще бъдат закупени нови термокамери за Варна и Бургас. Към момента двете летища са снабдени с безконтактни термометри, позволяващи безпроблемното определяне на хора с нараснала температура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР