Тесла (Tesla) намалява цените за цялата си гама електрически превозни

...
Тесла (Tesla) намалява цените за цялата си гама електрически превозни
Коментари Харесай

Тесла намалява цените за всички модели за трети път тази година

" Тесла " (Tesla) понижава цените за цялата си гама електрически транспортни средства за трети път тази година в очевиден опит да притегли повече купувачи на фона на покачващите се лихви, съобщи Асошиейтед прес.

Намаленията се появиха през днешния ден на уеб страницата на " Тесла " и варират от 5000 $ за транспортно средство за по-бавно продаваните, по-скъпи модели на " Тесла " - необятния седан Ес (S) и огромния високопроходим Екс (X).

Компанията е намалила цената на дребния високопроходим Уай (Y), най-популярният модел, с 2000 $ и е добавила по-евтина версия с два мотора на цена от 49 990 $. Цената на трите дребни седана се  е намалила с 1000 $.

Понижаването на цените идва в миг, когато администрацията във Вашингтон се готви да затегне условията за прилагане на данъчен заем при закупуването на електрически транспортни средства, възложен по американския Закон за понижаване на инфлацията (IRA), отбелязва Ройтерс.

" Тесла " разгласи още, че предстоящото стягане на разпоредбите в Съединени американски щати ще понижи данъчния заем в размер на 7500 $, на който имат право купувачите на електрическите автомобили й от серията " Модел 3 ". От началото на годината цената им в Съединени американски щати е понижена с общо 11 на 100, а на електрическите коли от серията " Модел Уай " (Model Y) - с 20 на 100.

" Тесла " подхваща тези стъпки, откакто заяви, че продажбите ѝ през първото тримесечие са нарастнали с 36 на 100, само че тези числа не дадоха отговор на упованията на анализаторите. Компанията разгласи в неделя, че е отчела тримесечен връх от 422 875 транспортни средства по света от януари до март, което е нарастване по отношение на едвам 310 000 автомобила преди година. Растежът обаче остава под упованията на анализаторите за 432 000 транспортни средства за тримесечието, съгласно " ФактСет " (FactSet). 

Анализаторът за електронна подвижност от " Гуайдхауз рисърч " (Guidehouse Research) Сам Абуелсамид съобщи, че компанията би трябвало продаде повече транспортни средства, с цел да могат заводите ѝ да работят на цялостен потенциал.

" Тесла " отвори още един голям цех покрай Остин в допълнение към завода си във Фримонт, щата Калифорния. Компанията към този момент построи нови фабрики в Шанхай и покрай Берлин.

Междувременно американската корпорация разгласи, че възнамерява да разшири потреблението на по-евтините литиево-йонно желязофосфатни акумулатори (LFP). " Тесла " възнамерява да ги инсталира на електрическите си камиони с полуремаркета, които назовава " Семи лайт " (Semi Light). Те ще изминават по-кратък пробег с едно зареждане на батериите си спрямо камионите " Семи " (Semi), също създавани от " Тесла ".

Компанията не посочи по кое време електрическите камиони от версията " Семи лайт " ще бъдат пуснати на пазара.

" Тесла " заяви, че електромоторите на по-малките й електрически транспортни средства ще бъдат задвижвани от литиево-йонно желязофосфатни акумулатори с потенциал от 53 киловатчаса, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР