Tesla обяви най-голямото изтегляне на автомобили в историята си. Компанията

...
Tesla обяви най-голямото изтегляне на автомобили в историята си. Компанията
Коментари Харесай

Изтеглиха над 120 000 Tesla Model S

Tesla разгласи най-голямото евакуиране на коли в историята си. Компанията разгласи преди дни, че изтегля 123 000 модела Model S, поради открит проблем в сервоуправлението. Самите Tesla са основатели на изтеглянето, като от компанията акцентират, че няма отчети за произшествия, свързани с казуса. Освен това, няма други модели на Tesla, наранени от дефекта. Той се показва в записана несъразмерна ерозия на болтовете, отговарящи за серво системата за ръководство, като биват наранени по-студени райони, в които бива употребена сол за покриване на настилката, прецизира Tesla в имейл, представен от The Verge. Засегнати са коли, създадени преди април 2016.

Припомняме, че до момента най-голямото евакуиране на коли на компанията беше направено преди три години, когато Tesla изтегли 90 000 модела, поради проблем с предпазните колани. Миналата година бяха изтеглени над 50 000 коли от Model S и X.

„При отвод на сработване на болтовете, водачът към момента може да реализира завой, само че се изисква доста изпитание, заради загуба или редукция на помощната система. Това в общи линии прави колата по-трудна за ръководство при ниски скорости и при редом паркиране, само че не визира контрола при високи скорости“, пишат от компанията в имейл до своите клиенти. Tesla прецизират, че в случай че притежател на Model S не е забелязвал сходен проблем, то няма потребност да стопира колата си от придвижване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР