Tesla обяви, че ще намали цените на своите Model X

...
Tesla обяви, че ще намали цените на своите Model X
Коментари Харесай

Tesla сваля цените за Китай, за да компенсира търговските тарифи

Tesla разгласи, че ще понижи цените на своите Model X и Model S коли за Китай. Новата тактика има за цел да компенсира наложените от Вашингтон цени като за сметка на това самата компания ще понесе загуби.
Електрическият автопроизводител, воден от нестабилния милиардер Илон Мъск, ще смъкна цените с до 26 %, с цел да направи колите „по-достъпни“ на най-големия автопазар в света. В Китай продажбите на е-коли – които там се назовават „коли с нова енергия“ – са в бърз напредък.

Ходът на Tesla идва на фона на съществено напрежение сред Китай и Съединените щати, в границите на което американският импорт бе обложен с спомагателни цени. Това засегна и колите, което на собствен ред пречи на вноса на Tesla.

„Ще поемем забележителна част от тарифите“, се споделя в изказването на Tesla, която през юли беше една от първите американски автокомпании, които подвигнаха цените в отговор на цените. Тогава тя увеличи цената на своите Model X и Model S коли с към 20 %. Това обаче докара до сериозен спад в продажбите и очевидно Мъск избира непосредствени загуби за сметка на това те да тръгнат още веднъж.

Компанията строи и първата си „Гигафабрика“ отвън Съединени американски щати точно в Шанхай , тъй че не може да си разреши застоялост на китайския пазар. Производството на място ще ѝ разреши да заобиколи цените.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР