Тервел Пулев надви Роли Ламбърт и спечели интерконтиненталната титла в

...
Тервел Пулев надви Роли Ламбърт и спечели интерконтиненталната титла в
Коментари Харесай

Тервел Пулев надви Роли Ламбърт за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA

Тервел Пулев надделя Роли Ламбърт и завоюва интерконтиненталната купа в полутежка категория. Българинът завоюва с единомислещо съдийско решение – 79-73, 79-73, 80-70 в трите съдийски карти.


По-малкият от братята Пулеви излезе на кръга под звуците на AC/DC – Highway to Hell, и под викания „ Българи юнаци “.

Първият рунд мина в опознавателен темперамент, като Ламбърт на няколко пъти рисково наведе главата си в опит да избегне удари. И двамата постоянно се впускаха в клинчове. Това продължи и във втория рунд, а в третия Тервел получи предизвестие за удар в тила. На българския боксьор му беше отворена и аркада под лявата скула.

В идващите рундове Тервел опита да се засилва, откакто първоначално предпочиташе да бъде в по-изчаквателна позиция и да влиза в клинчове. Ламбърт продължи да употребява нечисти способи и получи предизвестие от съдията, който другояче пускаше повече свободна игра от нужното. Най-добрият за рунд бе шестият, в който той нанесе няколко удара на нашия боксьор. Все отново, Тервел направи мощен финален рунд, който вкара ъперкъти и крошета, с цел да се поздрави с крайната победа и интерконтиненталния пояс в полутежка категория на WBA.

“Страхотен мач от позиция на публиката, съперникът не беше по никакъв начин неприятно. Съдията позволи мръсна игра, в началото от него, след това от мен – получи се бокс, който не желаехме от ъгъла, само че значимото е, че победихме, изпълнихме задачата си. Бих желал да кажа сърдечно благодаря за всички, които ме подкрепяха, макар сложните моменти. Ако се състезавахме пред непозната аудитория, тази сила няма по какъв начин да се получи, тъй че голям реверанс пред вас. Моето обръщение към Кубрат е да не подценява никой, да не си мисли, че нещата ще станат по лесния метод, съдиите са непознати, все едно играем Германия или в Щатите “, сподели Тервел директно след мача с Ламбърт.

Това бе 19-та победа на Тервел Пулев на професионалния кръг (14 с нокаут). Българинът има едно-единствено проваляне, пристигнало от Сергей Ковальов през май 2022. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР