Германският канцлер Олаф Шолц обеща на черногорския премиер Милойко Спаич

...
Германският канцлер Олаф Шолц обеща на черногорския премиер Милойко Спаич
Коментари Харесай

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц даде обещание на черногорския министър председател Милойко Спаич поддръжка по пътя към Европейски Съюз, заяви „ Виести “.


Спаич акцентира, че за Черна гора е значимо да получи Междинния отчет за оценка на индикаторите (IBAR) през юни и че има поддръжката на Германия по този път.

" Черна гора е значим фактор на непоклатимост в Западните Балкани. Важно е да поставим доста старания за стабилността в района, тъй като това има огромно отражение върху участието (в ЕС) ", съобщи Шолц на конференцията.

" Крайно време е участието да бъде осъществено, тъй като обещанието за участие беше обещано преди повече от 20 години. Перспективите пред Черна гора са огромни, а никоя страна в района не организира такива промени. Този ангажимент към промените е значим ", съобщи немският канцлер.

" Това се отнася и за по-нататъшните промени в региона на правораздаването, които би трябвало да бъдат бързо осъществени ", добави Шолц.

Той акцентира решимостта на Германия да развива районното съдействие в Западните Балкани.

Черна гора е значим съдружник на НАТО, сподели Шолц.

Спаич благодари на Шолц за смислената среща и съобщи, че Черна гора вижда в Германия стратегически сътрудник.

Според него привличането на надеждни вложители от Германия също е от огромно значение.

Черна гора също по този начин чака помощта на Германия за реформирането на полицията.

На въпроса дали упованията на черногорските публични лица за присъединение към Европейски Съюз през идващите четири години са реалистични, Шолц съобщи, че вижда огромен прогрес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР